Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senator PSD se inspiră din răscoala lui Horea, Cloșca și Crișan: 'Să nu mai cumpărăm de la firmele austriece'

horea cloșca și crișan

Senatorul PSD Florian Bodog, fost ministru, propune miercuri, pe Facebook, boicotarea economică a Austriei dacă Viena va bloca aderarea României la Schengen, social-democratul ilustrând postarea cu o imaginea despre execuția lui Horea, Cloșca și Crișan.

„A venit vremea să NU mai îndesăm bani în buzunarele lacome ale austriecilor! Neobrăzarea actualilor guvernanți de la Viena, lăcomia cu care se uită înspre noi, trufia cu care ne decid ei destinele nu trebuie să rămână nepedepsite, iar românii au început, așa cum e și normal, să se mobilizeze! Vreau să anunț că mă alătur acestor inițiative și voi fi foarte atent să nu mai finanțez în niciun fel companiile austriece sau pe cele care au legătură cu țara respectivă și la nivel de produse și la nivel de servicii”, a scris miercuri senatorul, pe pagina sa de Facebook.

El spune că 1.740 de firme cu acţionari majoritari din Austria au afaceri de 100 de miliarde de lei în România și fac profituri nete de 7 miliarde de lei, prin petrol şi gaze (OMV Petrom), exploatarea lemnului (HS Timber, fosta Holzindustrie şi Egger), construcţii (Strabag şi Porr), zahăr (Agrana), hoteluri (Marriott), logistică (Gebruder Weiss, Schenker Logistics), maşini (Porsche şi Automobile Bavaria), hârtie şi carton (Rondocarton).

„Românii au început deja să boicoteze aceste firme și produsele austriece. Poate a venit vremea ca și Guvernul României să facă la fel! Poate a venit vremea ca și mediul de afaceri să facă la fel! Nu putem mereu să lăsăm de la noi, nu putem continua să fim politicoși și să întoarcem și celălalt obraz când ceilalți ne tratează cu aroganță. Dacă, în trecut, trei eroi ardeleni, moți, au mers până la capăt în lupta lor pentru libertate, doi dintre ei fiind trași pe roată pentru că au îndrăznit să se revolte împotriva "regimului" de la Viena, cred că putem și noi face gestul minim de a evita Austria ca destinație turistică, putem și noi să nu mai cumpărăm de la firmele austriece. Dacă austriecii vor să ne lovească opunându-se aderării României la spațiul Schengen, putem și noi să-i lovim acolo unde îi doare mai tare: la buzunare”, a adăugat senatorul.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.