Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senator rus din Crimeea vorbește despre alipirea la Rusia a regiunilor Herson, Zaporojie și Donbas prin referendum

dw.com
harta-ucraina-donbas-zaporojie-herson

Un senator pro-rus din Consiliului Federației din Crimeea, teritoriu anexat de Rusia în 2014, Serghei Cekov, spune că referendumuri privind aderarea la Rusia a regiunilor Donbas, Herson și Zaporojie ar putea avea loc într-un an, potrivit presei ucrainene care citează publicații ruse.

„Sunt absolut de acord că aceste regiuni ar trebui să se reunească cu Rusia. Acesta este teritoriul Rusiei”, a spus Cekov. El a menționat că procesul de organizare a referendumurilor în regiunile Donbas, Herson și Zaporojie va fi „destul de rapid, în decurs de un an”.

Cekov crede că regiunile ucrainene dorite de ruși  își vor putea asigura propria redresare, deoarece „sunt regiuni generatoare de buget”.

Senatorul pro-rus din Crimmea a mai afirmat că este imposibil ca Federația Rusă „să părăsească locuitorii din cele trei regiuni pentru că ar veni  naționaliștii să-și bată joc de locuitori”.

La începutul lunii mai, Andrei Turchak, secretarul general al partidului Rusia Unită a lui Putin, a vizitat Herson și a spus că „Rusia este aici pentru totdeauna”.

Putin a spus că regiunea Herson ar trebui să se alăture Rusiei „la fel de legitim ca Crimeea”.

La 16 mai, Administrația Militară Regională Zaporojie a raportat că rușii au fost instruiți să pregătească un referendum.

Purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, a spus că nimic nu se poate face cu aceste teritorii fără voința poporului din teritoriile ocupate din Ucraina.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.