Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un senator USR, fost ministru, îl bagă în CORZI pe Klaus Iohannis: contestarea Legii Educației la CCR intârzie intrarea în legalitate

presidency.ro
Klaus Iohannis Charlemagne

Decizia lui Klaus Iohannis de a ataca la CCR Legea privind organizarea de cursuri online întârzie intrarea în legalitate, acuză un reprezentant al USR. Fostul ministru al Culturii în Guvernul Cioloş, Vlad Alexandrescu, spune că atacul preşedintelui la CCR, pe Legea Educaţiei, opreşte demersul de intrare în legalitate a desfăşurării cursurilor online. El nu vede întemeiată motivaţia lui Klaus Iohannis, conform Mediafax

Citește și: Alexandru Rafila SEMNALEAZĂ ABERAȚII legate de amenzile aplicate: oamenii care fac mișcare în AER LIBER NU pun în pericol sănătatea nimănui

Fostul ministru al Culturii în Gvernul Cioloş, Vlad Alexandrescu, a declarat că atacul preşedintelui la CCR, pe Legea Educaţiei, întârzie intrarea în legalitate a desfăşurării cursurilor online.

„Iniţiativa preşedintelui de a trimite la CCR această lege întârzie foarte mult intrarea în legalitate a funcţionării şcolilor, liceelor, facultăţilor, programelor de licenţă, master şi doctorat, care în toată perioada în care a fost instituită starea de urgenţă, au funcţionat online, spre beneficiul destinatarilor educaţiei”, a declarat senatorul Vlad Alexandrescu pentru MEDIAFAX.

Citește și: Alexandru Rafila SEMNALEAZĂ ABERAȚII legate de amenzile aplicate: oamenii care fac mișcare în AER LIBER NU pun în pericol sănătatea nimănui

Alexandrescu spune că se anulează tot „efortul pe care l-a făcut Comisia de învăţământ a Senatului” și nu vede întemeiată motivaţia preşedintelui.

„Se specifică clar în Legea trimisă la promulgare că activităţile didactice şi de cercetare prevăzute aici sunt recunoscute pentru formele de organizare. Înseamnă că prin intrarea în vigoare a acestei legi, toată activitatea desfăşurată de instituţia de învăţământ, pentru care s-au şi plătit salarii, intră în cadrul legal. Prin urmare, obiecţia preşedintelui, potrrivit căreia publicarea în MO, legea intră în vigoare în aceeaşi zi cu publicarea în MO, în loc să intre în vigoare cu 3 zile după publicare, nu are absolut niciun fel de semnificaţie şi, de asemenea, argumentul că nu ar putea să ajungă la cunoştinţa interesaţilor fiindcă intră prea repede în vigoare, astea sunt nişte tertipuri juridice care nu îşi au locul aici”, argumentează el.

Totodată, Vlad Alexandrescu subliniază că Guvernul nu a venit, în toată această perioadă, cu niciun proiect care să pună în legalitate acest mod de funcţionare.

Klaus Iohannis a sesizat la CCR neconstituţionalitatea Legii care permitea desfăşurarea învăţământului online, susţinând că este neconstituţională, deoarece a trecut de Camera Deputaţilor fără dezbatere şi vot. Totodată, Klaus Iohannis critică faptul că prevederile legii pot fi puse în aplicare înainte de intrarea sa în vigoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.