Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatorii au adoptat un proiect legislativ care vizează extinderea termenului de valabilitate a certificatului de încadrare în grad de handicap

senat plen

Senatorii au adoptat, miercuri, un proiect legislativ care vizează extinderea termenului de valabilitate a certificatului de încadrare în grad de handicap până la împlinirea vârstei de 18 ani, potrivit Agerpres.

Proiectul, iniţiat de parlamentari PSD, UDMR, PMP, independenţi şi minorităţi, are ca obiect de reglementare completarea unui articol din legea privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, urmărindu-se extinderea termenului de valabilitate a certificatului de încadrare în grad de handicap până la împlinirea vârstei de 18 ani.

Dispoziţia îi vizează pe copiii cu handicap a căror afecţiune se încadrează în patologia bolilor degenerative, pe cei cărora le lipseşte un membru în urma amputaţiei şi pe cei cu tulburări din spectrul autismului, boli ce trebuie certificate de medicul de specialitate.

Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea "Legii nr. 448 din 6 decembrie 2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap" face parte din categoria legilor organice, Senatul fiind prima Cameră sesizată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.