Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatorii din Comisia Juridică AU RESPINS parteneriatul civil: Replica ironică a senatorului Șerban Nicolae pentru o asociație a homosexualilor

Stil de viata
parteneriat civil

Două proiecte de lege care reglementează parteneriatul civil în România au fost respinse de către Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări din cadrul Senatului, motivarea senatorilor fiind că nu se justifică un astfel de act normativ.

“Ca și acum două săptămâni la Comisia de drepturile omului am asistat la un deșanț PSD cu ordin de vot negativ. Măcar de data asta i s-a permis Romaniței Iordache, co-președinta ACCEPT, să prezinte punctul nostru de vedere și să răspundă chemărilor la reinstaurarea ordinii ”sociale, firești, naturale, biologice” pe care o invocă reprezentanta CpF”, transmite Asociația ACEPT pe Facebook.

Citește și: Sebastian Ghiță: ‘O voce românească trebuie să se audă tare şi răspicat’

Aceștia arată că au argumentat cu decizia CCR din cauza Coman, Hamilton si Asociația ACCEPT, care asigură dreptul la viață de familie pentru cuplurile din comunitate.

Totodată, ACCEPT transmite că senatorul PSD Șerban Nicolae a criticat ironic proiectul ca fiind "discriminatoriu, de vreme ce nu asigură drepturi și pentru grupuri de 4-5 persoane".

Citește și: Acuze grave! Ordinul dat de Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu

“Aparent, în ciuda unei decizii extrem de clare a Curții Constituționale din iulie anul trecut care indică nevoia de recunoaștere pe cale legislativă sau juridică a drepturilor familiilor de același sex , senatorii nu au aflat încă ce înseamnă familia și dreptul la familie”, notează reprezentanții ascoiației.

Ei se așteaptă ca cele două inițiative legislative să fie respinse în plenul Senatului de săptămâna viitoare.

Citește și: Toți șoferii sunt vizați! Ce se va întâmpla cu polițele RCA

Adrian Aciu, reprezentant al Alianței Părinților din România, și avocata Marina Ioana Alexandru, preşedintele Asociaţiei Juriştilor pentru Apărarea Drepturilor şi Libertăţilor, au declarat, marți, pentru MEDIAFAX, că susținătorii acestei inițiative legislative, precum asociația ACCEPT, invocă o decizie CEDO care declară că persoanele de același sex căsătorite în alt stat UE pot călătorii în drepturi depline și în alte state europene.

Totodată, ei susțin cu tărie că UE nu poate impune ceva unui stat suveran precum România.

Citește și: Viorica Dăncilă lansează ofensiva împotriva lui Klaus Iohannis! Milioane de români sunt vizați

“Nu ni se poate impune din partea UE peste o anumită limită. S-a spus foarte clar: fiecare stat legiferează cum dorește. Este o problemă de legiferare internă. Nu ni s-a impus un anumit punct de vedere. Dacă ni se impuneau lucruri, era clar. Trebuia să modificăm Constituția, nu ne mai întreba nimeni dacă vrem sau nu vrem. Lucrurile erau clare. Cei de la ACCEPT o țin una și bună, că ni se impune. Acesta nu ar trebui să fie un argument. România nu și-a pierdut suveranitatea și n-o să și-o piardă niciodată. Suntem stat suveran. Avem o conștiință, avem o morală, avem o cultură, avem un mod de viață. Nu acceptăm homosexualitate și ideologie de gen, numai că așa vor cei de la ACCEPT sau din altă parte, pretinzând în mod fals că UE ne impune. Nu este adevărat. În toate comisiile, inclusiv în cea de azi, senatorii au spus: Nu ni se impune nimic. Domnul Șerban Nicolae a spus același lucru. La Comisia de Drepturile Omului, alt senator a spus același lucru și ei se prefac că nu înțeleg”, a declarat Adrian Aciu.

Aciu a afirmat că există deja instrumentele legale, în afara instituției căsătoriei, prin care pot exista concubinaje.

Citește și: Vești de ultimă oră despre criminala de la metrou! Instanța a anulat decizia privitoare la Magdalena Șerban

“Ne opunem cu fermitate parteneriatului civil. S-au invocat foarte multe motive pentru care noi facem acest lucru și am punctat în special faptul că acest parteneriat se suprapune într-un mod neadecvat instituției căsătoriei și contrar cum susțin unii, legislația românească are toate elementele necesare pentru a întocmi acte, pentru a exista concubinaje, pentru a se face succesiuni la notar. Căsătoria prevede foarte multe lucruri. Nu mai sunt necesare, în afara instituției căsătoriei și în afara actelor care se pot face la notar, nu mai este necesar un astfel de parteneriat”, a spus el.

Un alt motiv invocat de cei care se opun parteneriatului civil în România este protecția copilului.

Citește și: Sebastian Ghiță: ‘O voce românească trebuie să se audă tare şi răspicat’

“O altă problemă majoră este protecția copiilor, deoarece aceste parteneriate civile se fac mult mai ușor, se desfac mult mai ușor unilateral și creează o mare problemă cu copiii. Practic, ei nu mai au aceeași protecție ca și în cadrul căsătoriei, ei nu mai au aceleași drepturi și toate acestea duc la o sumedenie de probleme”, a declarat reprezentantul Alianței Părinților din România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.