DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Senatorii Gabriela Firea și Doina Federovici îi ajută pe copii să nu abandoneze școala

firea gabriela

Potrivit unui amendament initiat de senatorii Gabriela Firea si Doina Federovici si care a fost inclus in Legea nr. 160/2014 privind aprobarea OUG nr. 17/2014, lege publicata in MO nr. 898/2014, orasele care au sate si localitati componente vor putea primi microbuze pentru transportul elevilor. OUG nr. 17/2014 stabilea ca unitatile administrativ-teritoriale din mediul rural - comune si sate - vor primi microbuze scolare achizitionate in cadrul programului guvernamental prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

„Am primit numeroase solicitari din partea primariilor unor orase din toata tara, care ne semnalau faptul ca elevii lor parcurgeau distante mari, uneori mai mari de 10 km, pentru a ajunge la scoala. Efortul acestor copii era impresionant”, a declarat senatorul Gabriela Firea. De asemenea, senatorul Doina Federovici a declarat ca se impunea completarea prevederilor legale. „Completarea prevederilor legale era foarte necesara. Ne confruntam cu cresterea abandonului scolar iar principalele motive vizeaza situatia financiara dificila cu care familiile copiilor se confrunta. Asigurandu-le transportul, in conditii de siguranta, in fiecare zi, le dam un motiv in plus sa vina la scoala”, a declarat aceasta.

Ministerul Dezvoltarii Regionale a achizitionat in anul 2014 un numar de 600 de microbuze scolare finantarea fiind asigurata din vanzarea certificatelor verzi, in conformitate cu prevederile OUG nr. 17/2014.

Legea nr.160/2014 privind privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 17/2014 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 115/2011 privind stabilirea cadrului instituţional şi autorizarea Guvernului, prin Ministerul Finanţelor Publice, de a scoate la licitaţie certificatele de emisii de gaze cu efect de seră atribuite României la nivelul Uniunii Europene a fost aprobata anul trecut si publicata in Monitorul Oficial nr. 898/2014.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.