Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatorii își întrerup luni vacanța pentru Codul Fiscal

senat

Senatul se reuneşte luni de la ora 15,00 în sesiune extraordinară pentru dezbaterea şi votarea cererii de reexaminare a noului Cod fiscal transmisă de şeful statului Klaus Iohannis.

Comisiile de specialitate au termen să întocmească raportul în cazul Codului Fiscal până luni la ora 10,00. 

Reprezentanţii partidelor parlamentare au avut joi, la Palatul Parlamentului, o întâlnire tehnică pe tema Codului fiscal, retrimis spre reexaminare în Parlament de preşedintele Iohannis. 

Aceştia au convenit ca TVA să fie scăzut în două etape, prin amendamente la Codul fiscal, astfel: de la 1 ianuarie 2016 la 20%, iar de la 1 ianuarie 2017 la 19%. 

Totodată, s-a hotărât amânarea cu un an a măsurii de eliminare a supraaccizei pe carburanţi, aceasta urmând să fie aplicată din 2017, nu din 2016, aşa cum era stabilit iniţial. 

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, prezent joi la discuţiile tehnice ale reprezentanţilor formaţiunilor politice, a anunţat aceste modificări şi a arătat, însă, că ţinta de deficit bugetar de 1,2% nu va putea fi atinsă nici în acest context. 

"Cifrele de astăzi, în urma discuţiei pe cele două măsuri, sunt aproximative, undeva la 0,5 - 0,6% este reducerea deficitului estimat de noi iniţial, adică în jurul cifrei de 2%. (...) Deci, nu ne vom încadra în acea ţintă de 1,2% impactul fiscal", a explicat Teodorovici. 

Ministrul Finanţelor a mai spus că în cadrul întâlnirii cu reprezentanţii partidelor politice s-a solicitat ca Guvernul să facă trimestrial în Parlament o informare cu privire la modul în care se realizează execuţia bugetară, astfel încât parlamentarii să ştie exact că ţinta de deficit este respectată. 

Potrivit lui Teodorovici, aceste modificări vor fi discutate şi cu partenerii internaţionali. 

Pe de altă parte, preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat sâmbătă că nu s-a ajuns la o soluţie, ci la o propunere în urma negocierilor privind Codul fiscal. 

Înainte cu o zi de întâlnirea tehnică a reprezentanţilor partidelor parlamentare, preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit cu prim-ministrul Victor Ponta, pentru a discuta despre priorităţile legislative din toamnă, inclusiv despre Codul fiscal. 

Senatul este primul for legislativ sesizat în legătură cu Codul fiscal, decizia finală urmând să fie luată de Camera Deputaţilor, care se va reuni tot în sesiune extraordinară, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.