Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatorii jurişti - aviz favorabil propunerii privind măsuri de regim fiscal derogatoriu şi de regim juridic special

Inquam Photos / Octav Ganea
serban nicolae

Senatorii jurişti au avizat favorabil, miercuri, propunerea legislativă privind unele măsuri de regim fiscal derogatoriu şi de regim juridic special, iniţiată de senatorul PSD Şerban Nicolae, conform căreia se reduc cu 50% taxele şi impozitele datorate pentru construcţiile ridicate pe grinduri şi alte terenuri cu modificări naturale sau prin lucrări de amenajare hidrotehnică. "E vorba de suprafeţe de teren rezultate din acţiunea naturală a apelor sau din lucrări hidrotehnice care sunt nefolosite, nu au niciun fel de utilitate publică, produc în momentul de faţă vegetaţie spontană (...) şi unele dintre ele mai sunt şi focare de infecţie în cazul în care nu există niciun fel de interes să fie incluse într-un circuit economic firesc. Ceea ce se propune este să existe un regim fiscal derogatoriu astfel încât să fie stimulate investiţiile de natură privată pe aceste suprafeţe de teren, păstrându-se caracterul de bun proprietate publică a statului, dat în administrarea autorităţilor locale. În ceea ce priveşte procedura, ar urma ca autorităţile locale (...) să identifice aceste suprafeţe, să identifice dacă ele au sau nu potenţial de dezvoltare economică şi să facă solicitarea necesară către autorităţile publice după caz. (...) În ceea ce priveşte tipurile de activităţi economice (...), am orientat propunerea legislativă către un anumit tip de activităţi economice, în sensul următor: e vorba de activităţi economice nepoluante, care implică număr de angajaţi şi care nu pun în pericol ariile protejate", a explicat Şerban Nicolae.

Acesta a reamintit că propunerea a fost depusă în legislatura trecută, cu mai bine de un an în urmă. Senatorul PNL Daniel Fenechiu a afirmat că propunerea legislativă este foarte bună, de principiu, dar că el nu o poate susţine în momentul în care şi situaţia Lacului Belina ar putea fi reglementată prin acest act normativ.

"Propunerea legislativă e de principiu foarte bună şi cu siguranţă poziţia mea personală ar fi alta dacă discutam acum trei luni sau peste şase luni, dar în contextul în care în momentul acesta Belina intră în prevederile acestei legi, eu nu pot să susţin", a spus parlamentarul liberal, conform Agerpres. Senatorii jurişti au avizat propunerea legislativă cu cinci voturi pentru, unul împotrivă şi două abţineri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.