Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatorul Aleksei Pușkov anunță 'eroziunea hegemoniei americane'

vestidinrusia.ro
Aleksei Pușkov

Senatorul Aleksei Pușkov a comentat declarația fostului președinte al Statelor Unite, Donald Trump, despre ”eșecul” lui Joe Biden legat de retragerea trupelor din Afganistan și a constatat ”eroziunea hegemoniei americane”, relatează Lenta.ru.

”Trump îl acuză pe Biden pentru eșecul din Afganistan. Dar acolo au eșuat și Bush jr, și Obama, ba chiar și Trump. Biden nu a făcut decât să oficializeze eșecul prin decizia de retragere totală a trupelor armate, finalizând, astfel, planul propus și început și de predecesorii lui”, a scris politicianul rus pe pagina sa de pe rețeaua de socializare Telegram.

În opinia sa, nu este vorba despre greșelile unuia sau a altuia dintre președinții SUA, ci despre un proces mult mai profund și ireversibil. Un proces definit de senatorul rus drept ”eroziunea hegemoniei americane”.

Lenta.ru menționează că, într-o declarație anterioară, Donald Trump l-a acuzat pe succesorul său, Joe Biden, de faptul că talibanii și-au pierdut respectul pentru Statele Unite deoarece noua administrație americană nu a respectat planul predecesorilor. Potrivit politicianului, Biden a fugit din Afganistan în loc să urmeze strategia care i-a fost predată și menită să apere viața oamenilor. El a declarat, de asemenea, că este un eșec total, ce reprezintă incompetența și inconsecvența politice de care dă dovadă actualul lider de la Casa Albă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.