Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatorul Alfred Laurențiu a participat la Atena la Adunarea Parlamentară de Cooperare în Europa de Sud-Est

Alfred Laurentiu

Participarea la cea de-a 9-a Sesiune Plenară a Adunării Parlamentare a Procesului de Cooperare în Europa de Sud-Est (Atena, 1-2 iunie 2022)

În zilele de 1 și 2 iunie a.c., am participat la cea de-a 9-a Sesiune Plenară a Adunării Parlamentare a Procesului de Cooperare în Europa de Sud-Est (AP SEECP), organizată de Parlamentul elen, care deţine preşedinţia în exerciţiu a AP SEECP.

La eveniment au fost prezente delegațiile parlamentelor din Atena, Ankara, București, Podgorița, Priștina, Sarajevo, Skopje, Sofia, Tirana și Zagreb, precum și reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe din țara gazdă și secretarul general al Consiliului Regional de Cooperare, organism operațional al SEECP cu rol de punct focal pentru coordonarea proiectelor de dezvoltare din regiune.

Lucrările au fost deschise de dl Constantine An. Tassoulas, preşedintele în exercițiu al Adunării, preşedintele Parlamentului elen, care a trecut în revistă activităţile şi realizările preşedinţiei elene a AP SEECP.

Membrii Adunării au adoptat rapoartele şi rezoluțiile elaborate de celei trei comisii generale ale Adunării, pe următoarele teme: oportunități pentru dezvoltarea de proiecte culturale active în Sud-Estul Europei; apărarea drepturilor omului și, în special, a drepturilor grupurilor vulnerabile; economiile din Sud-Estul Europei după pandemie: mize și perspective.

În cadrul lucrărilor, Delegația română a exprimat sprijinul pentru integrarea participanților din Balcanii de Vest, a arătat sprijinul pe care îl acordă Ucrainei pentru a continua exporturile și a reduce, astfel, criza alimentară la nivel global, precum și măsurile luate pentru asigurarea securității energetice, cu respectarea angajamentelor asumate pentru combaterea schimbărilor climatice.

De asemenea, a fost adoptat Programul de activitate pe perioada viitoarei Președinții AP SEECP 2022/2023, ca va fi deținută de Podgorița.

La finalul sesiunii, plenul AP SEECP a adoptat Declarația finală a Sesiunii în care se reafirmă rolul important al Adunării în consolidarea stabilității, prosperității și bunăstării în regiune.

În marja Sesiunii de la Atena, am participat de asemenea la reuniunea Comisiei generale pentru justiție, afaceri interne și cooperare în domeniul securității.

Nu in ultimul rând doresc sa mentionez ca am avut o discuție foarte buna și constructiva cu Președintele Parlamentului Elen Domnul Constantine An. Tassoulas, legată de cooperare foarte buna a României și Greciei la nivel parlamentar și Guvernamental și totodata despre eforturile pe care trebuie sa le facem in perioada următoare , la nivel European ,pentru a putea sa trecem cu bine peste criza energetică,economica si de securitate cu care ne confruntam !

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.