DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Senatorul Alfred Laurențiu de Zina internațională a persoanelor cu dizabilități: Este ziua care le oferă șansa să își dea seama cât de utili pot fi

handicap handicapat dizabilitati

Senatorul Alfred Laurențiu a ținut să marcheze Ziua internațională a persoanelor cu dizabilități aducându-le aminte acestora că nu este o zi în care să vadă ceea ce îi face diferiți de ceilalți, ci ziua în care au șansa de a conștientiză cât de utili pot fi prin tot ceea ce fac:

”În anul 1992, ziua de 3 decembrie a fost declarată de către Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite, ziua mondială a persoanelor cu dizabilități, având ca scop nu numai informarea ci și sensibilizarea opiniei publice cu privire la avantajele care ar rezulta din integrarea persoanelor cu dizabilități, în fiecare aspect al vieții politice, sociale, economice și culturale.

Această zi mondială a persoanelor cu dizabilități are ca obiectiv promovarea înțelegerii problemelor legate de dizabilitate și mobilizarea susținerii demnității, a drepturilor și a bunăstării persoanelor cu dizabilitate.

Îi vedem, sunt printre noi. Persoanele cu dizabilităţi trăiesc printre noi, chiar dacă nu reuşim să le acordăm aceea atenţie de care au nevoie. Sunt oameni care au dorinţe, care încearcă din răsputeri să depăşească neajunsurile vieţii,  care suferă, care se bucură, la fel ca noi toți.

În viața de zi cu zi persoanele cu dizabilități se confruntă cu multiple obstacole, dar aceasta nu îi împiedică să realizeze fapte frumoase si acțiuni demne de urmat.

Doar prin eforturile conjugate și colaborare a întregii societăți, persoanele cu dizabilități se vor bucura de toate drepturile omului și libertățile fundamentale ce constituie un aspect primordial pentru demnitatea lor.

Ne îndreptăm pe această cale gândurile către acele persoane care ne arată zilnic că în spatele dizabilitătii se ascunde puterea de a-și păstra demnitatea, forța și optimismul.

Ne dorim ca această zi, dedicată lor, să le ofere șansa de a conștientiza cât de utili pot fi prin tot ceea ce fac.

Ziua de 3 decembrie este o zi specială pentru persoanele cu dizabilităţi, este ziua lor.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.