Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatorul Alfred Laurențiu: În loc să combată evaziunea, Guvernul Cîțu pune tot greul pe cei săraci

Facebook
Alfred Laurentiu

Senatorul PSD Alfred Laurențiu critică dur guvernarea PNL-USR/PLUS-UDMR pentru felul în care înțelege să așeze poverile fiscale asupra românilor. El susține că în loc Guvernul să își propună să combată eficient marea evaziune fiscală își îndreaptă atenție cu precădere tot asupra celor buni platnici care sunt astfel striviți de poverile fiscale în creștere:

”Aceeași politică de austeritate aplicată pensionarilor în Guvernarea PDL, Băsescu-Boc, când pensiile au fost tăiate prin impozitare, după ce Curtea Constituțională a respins reducerea directă cu 15% a tuturor pensiilor, este aplicată și de Guvernul Cîțu.

Pentru a primi împrumutul de tip FMI de 15 miliarde euro prin PNRR, Guvernul Cîțu și-a asumat 3 angajamente:

- modificarea legii pensiilor;

- înghețarea pensiilor;

- eliminarea unor scutiri fiscale pe impozitul pe venit, (eliminarea scutirii de impozit pe venit la pensiile sub 2.000 de lei).

Deci pensiile nu vor fi doar înghețate, ci și tăiate prin eliminarea unor scutiri, respectiv scutirea de la plata impozitului de 16% pentru pensiile mai mici de 2.000 de lei. Deci vor fi loviți pensionarii cu cele mai mici pensii.

Pe de altă parte, Guvernul a anulat sau blocat prevederi legale din Guvernarea PSD care au adus venituri suplimentare la bugetul de pensii.

- au anulat impunerea pentru contractele part-time a obligației de a plăti contribuții sociale la nivelul salariului minim – aici fiind o zonă gri foarte largă prin care se evita plata contribuțiilor de către angajatori.

- au blocat proiectul de lege propus de PSD care să instituie sancțiunea penală pentru angajatorii care nu plătesc contribuțiile sociale reținute din salariile angajaților.

În loc să pună presiune pe cei care fac evaziune la bugetul de pensii, Guvernul sancționează cetățenii cinstiți care muncesc sau au muncit din greu, prin :

- vor crește impozitarea pensiilor, pentru cei care au plătit impozite și contribuții o viață întreagă;

- vor crește vârsta de pensionare pentru cei care muncesc și plătesc taxe în mod corect.

Argumentul lui Cîțu și al PNL că prin acest nou împrumut de 15 miliarde vor aduce prosperitate în România este lovit de nulitate, din moment ce Cîțu s-a împrumutat deja cu 31 de miliarde euro, fără să existe o creștere a nivelului de trai în România, din contra, nivelul de trai și puterea de cumpărare au scăzut, autostrăzile au fost din nou amânate, iar spitalele au fost închise pentru pacienții non-covid.”, susține senatorul pe pagina sa de Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.