Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatorul Angel Tîlvăr: `Cer plafonarea prețului la energie!`

Andrei Tîlvăr

Foarte curând, românii vor trăi iarna dezastrului de dreapta. Oamenii vor avea de ales între a plăti facturile cu 300% mai mari la încălzire sau a cumpăra mâncare, haine sau medicamente. După liberalizarea sălbatică a pieței de energie, care a generat o creștere galopantă și de nesuportat a valorii facturilor, premierul Cîțu caută țapul ispășitor pentru că, nu-i așa, la liberali, vinovatul e întotdeauna în altă parte.

Îl îndemn să apeleze la amintirile recente, din perioada în care, fiind ministrul Finanțelor în guvernul Orban, s-a decis abrogarea prevederilor OUG 114, dată de PSD, prin care românii erau  protejați de scumpiri prin plafonarea prețurilor energiei, în deplină conformitate cu directivele Uniunii Europene.

Nu mai căutați cu lașitate vinovați în alte părți! Voi sunteți singurii responsabili pentru viața grea pe care românii o resimt deja și pentru greutățile financiare pe care le vor întâmpina oamenii din cauza măsurilor voastre iresponsabile.

Domnule Florin-Vasile Cîțu, dumneavoastră sunteți părtaș la această nenorocire numită liberalizare, pentru că ați asistat nepăsător la creșterea violentă a prețurilor, fără să vă pese de strigătele disperate ale unei populații împovărate, sau de avertismentele venite dinspre industria românească.

Ați blamat PSD pentru că a prorogat liberalizarea, mințind românii că o piață concurențială de energie va duce la scăderea prețurilor. Uite că nu a fost așa. Și iată că PSD a avut din nou dreptate. Dar dreptatea nu ne încălzește, și nu-i va încălzi nici pe oamenii de rând în această iarnă, din păcate! Nu poate exista o concurență veritabilă în domeniul energiei atâta timp cât guvernele liberale au redus cu consecvență capacitățile de producție, determinând dezechilibre în piață, astfel încât cererea e mult mai mare decât oferta.  Nu poți face rău și să te aștepți să fie bine. Nu poți să creezi intenționat condiții pentru creșterea prețurilor și să te aștepți ca minciunile privind scăderea facturilor să devină realitate. Nu poți să fii de doi ani la guvernare și să dai vina pe opoziție pentru toate nereușitele executivului.

Am ajuns în situația în care este nevoie de acțiuni ferme și imediate pentru reglementarea prețului la energie, altfel, facturile pot merge într-un singur sens – în sus.

Nu putem asista apatici la criza socială cauzată de exponenții dreptei. Nu putem sta nepăsători să vedem copiii și bătrânii petrecându-și sărbătorile în frig și în sărăcie. Trebuie să revenim urgent la plafonarea prețurilor până când va fi creat un cadru just pentru liberalizarea pieței de energie.

Soluția este aprobarea de urgență a propunerii PSD de plafonare a prețurilor, astfel încât facturile românilor să scadă imediat cu până la 43% pentru energie electrică și cu până la 23% la gaze naturale. În plus, românii vor mai primi, astfel, o compensație de 50% din scumpirile plătite în ultimele 6 luni.
Altfel, vom ieși din această iarnă mai săraci, mai bolnavi și cu mai multe credite la bănci.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.