Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatorul Angel Tîlvăr: 'Este nevoie de o abordare îmbunătățită în privința testării, în perspectiva valului patru al pandemiei Covid-19'

Angel Tilvar

Iminență unui al patrulea val al pandemiei Covid-19 în România, cauzat de răspândirea tulpinii Delta, o variantă a virusului mult mai contagioasă, este aproape incontestabilă.

Modul în care autoritățile se pregătesc pentru răspunsul la această nouă provocare este învăluit, însă, într-o aură de mister pentru lucrătorii din sistemul medical pe de o parte, și pentru publicul larg, pe de altă parte.

Deși capacitatea de testare, cel puțin conform declarațiilor responsabililor guvernamentali, este de aproximativ 50.000 de teste pe zi, în fapt, sub pretextul unei cereri reduse sau al neîncadrării în definiția de caz stabilită oficial, numărul de teste zilnice a fost departe de a atinge volumul maxim de testare la nivel național.

Realitatea cruntă arată că „numărul persoanelor care au făcut COVID-19 este de 3, respectiv, 9 ori mai mare comparativ cu numărul de cazuri pozitive raportate oficial.”

Aceasta este una dintre concluziile revoltătoare ale unui studiu realizat recent de un centru medical privat din România.

Este clar că este nevoie de o abordare diferită în privința testării în perspectiva valului patru al pandemiei Covid-19, experiențele statelor, în care noua tulpină s-a răspândit deja masiv în comunități, arătând că nivelul de contagiozitate al variantei Delta este de două ori mai mare față de tulpina inițială și cu aproximativ 60% mai mare decât tulpina Alpha.

În acest context, autoritățile ar trebui să reconsidere modul în care se gestionează testarea populației pentru a diminua presiunea pe sistemul medical, profund afectat de criza sanitară din ultimul an.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.