DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Senatorul Angel Tîlvăr: 'Focșănenii au nevoie de ajutorul guvernului'

Senatul Romaniei
Angel Tîlvăr

Senatorul Angel Tîlvăr, președintele Comisiei pentru Afaceri Europene, a adresat un mesaj guvernului pentru a urgenta ajutorul către municipiul Focșani, necesar în a rezolva problema acoperirii pierderilor provocate de prestarea serviciului public de producere, transport, distribuție a energiei termice pentru populație.

"Ca urmare a situației care persistă de mai multă vreme în municipiul Focșani, m-am adresat guvernului pentru a urgenta ajutorul de care au nevoie locuitorii, instituțiile și agenții economici care sunt racordați la Enet.

Totodată, din discuțiile pe care le-am avut regulat cu reprezentanți ai autorităților locale, dar și ai Enet-ului, consider că trebuie identificată o soluție pe termen lung astfel încât situația care trenează de mai multă vreme să nu se repete.

Astfel, am urmărit lucrările Consiliului Local din 16 mai a.c., când pe odinea de zi a fost înscris şi dezbătut un proiect de hotărâre referitor la aprobarea acoperirii pierderilor provocate de prestarea serviciului public de producere, transport, distribuție a energiei termice pentru populație în sistem centralizat din municipiul Focșani.

De-a lungul timpului, din cauza valului de scumpiri la gaze, primăria Focşani s-a confruntat cu problema acoperirii facturilor de energie termică şi, de fiecare dată, a cerut sprijinul Guvernului pentru asigurarea cheltuielilor de funcţionare, pentru ca toate apartamentele și instituțiile racordate la societatea de termoficare a municipiului reședință de județ să poată beneficia de căldură şi apă caldă.

Societatea ENET nu face față valului de scumpiri la gaze și nu a reuşit să achiziționeze întreaga cantitate de gaze pentru a putea să producă la capacitate maximă agent termic și apă caldă. Iar preţul achiziţionării gazelor poate varia şi au existat situaţii în care societatea ENET a achiziţionat de pe piaţa liberă gaze la un preț de 1.800 de lei pe megawatt, în contextul în care, preţul pentru populație a fost plafonat la o sumă de 6 ori mai mică. Din imposibilitatea acoperirii facturilor către societatea ENET, furnizarea apei calde a fost restricţionată.

În urma demersurilor făcute de primăria Focşani către Ministerul Dezvoltării pentru a putea achita facturile către furnizorul de apă caldă şi energie termică, SC ENET SA Focşani, a fost aprobată de către minister suma de 5,6 milioane lei.

Am decis ca pe această temă să adresez întrebări și Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Voi comunica public răspunsul primit."

Urmărește-ne:
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.