Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatorul Angel Tîlvăr: `Inacțiunea Guvernului a `pregătit` drumul spre școala online!`

Angel TÎLVĂR

Toată vara am atras atenția asupra nevoii stringente privind implementarea unor măsuri reale și eficiente pentru deschiderea în condiții de siguranță a școlilor, inclusiv prin testarea personalului didactic și a elevilor.

Din păcate, “guvernul meu” nu a făcut nimic! Nici Florin Cîțu, nici colegii de guvernare, nici prefecții numiți politic. Campania electorală în care s-a aflat luni de zile tot arcul guvernamental se concretizează astăzi prin statistici dramatice privind infectările cu Sars-Cov-2, inclusiv în unitățile de învățământ. Totul pentru că ei au fost preocupați mai curând de cine va conduce partidele lor, decât de ce ar trebui să facă pentru combaterea infectărilor, deschiderea școlilor, pregătirea pentru perioada de iarnă, transportul elevilor, etc.

Pregătirea pentru un an școlar, în plin val 4 al pandemiei, practic nu a existat și nu există. Și asta se vede în cifrele care arată că, doar în ultima săptămână, 100.000 de elevi s-au întors în online. Și numărul cazurilor de infectare în rândul personalului didactic și nedidactic a crescut cu 63%, iar în rândul elevilor cu 53%.

De ce în alte țări se poate face testare în școli și la noi nu se poate? Cum se face că Germania, spre exemplu, poate să asigure testare periodică în școli, pentru a preveni focarele, și noi nu putem? Pentru că alții au înțeles ce trebuie să facă și au învățat ceva din valurile anterioare ale pandemiei.

Guvernanții lor au folosit perioada de vacanță a elevilor ca să se pregătească pentru începerea noului an școlar. La noi, toată vara, membrii executivului s-au plimbat prin țară pentru a susține, unii pe Orban sau pe Cîțu, alții pe Barna sau pe Cioloș.

Din păcate, inacțiunea guvernului a pregătit, în mod nefericit, drumul spre un deznodământ pe care nici profesorii, nici elevii sau părinții lor nu și-l doresc: un nou an care poate fi pierdut pentru educația din România. Felul în care a ”funcționat” școala online a dovedit că fără infrastructură, fără acces la internet și fără supravegherea adecvată a copiilor, în special a celor din clasele primare, exercitarea actului educațional se face inegal și inechitabil. Și nu sunt semne că guvernul ar putea schimba ceva în bine.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.