Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatorul Angel Tîlvăr: 'Noul an școlar: incertitudine, de la A la Z'

Angel Tilvar

Peste doar șase săptămâni, aproximativ trei milioane de elevi vor începe cursurile. În ce condiții? Nimeni nu știe! După un an de haos, de teamă de îmbolnăvire, de chin în online sau de căutarea unor soluții care să aducă la poartă temele și lecțiile, așteptăm, din păcate, un nou an școlar, sub semnul aceleiași incertitudini, de la A la Z.

În ce condiții va începe școala? Va începe școala față-în-față sau în online? Se va organiza testare pentru elevi și profesori în școli? Ce fel de teste vor fi folosite, când vor fi achiziționate și cine le va administra? Vor avea toți elevii acces la tablete și la internet, dacă se va impune? Vor purta elevii mască la clase sau la orele de sport? Dacă da, cine va suporta costul măștilor? Dar al testelor? Vor fi obligați profesorii nevaccinați să se testeze pe cheltuiala lor? Vor fi făcute anchete epidemiologice reale în eventualitatea unor infectări în unitățile școlare? Ce măsuri de sprijin avem pentru părinții care vor trebui să stea acasă să-și supravegheze copiii, dacă se închid din nou școlile? A fost suplimentat efectivul de microbuze școlare pentru utilizarea, în condiții de pandemie, a mijloacelor de transport? Au școlile bani pentru mijloace igienico-sanitare?

Iată doar câteva întrebări la care ”Coaliția dezastrului de dreapta” este obligată să răspundă în fața milioanelor de elevi, dascăli și părinți care se pregătesc pentru începerea anului școlar în condiții de siguranță.

În lipsa unor certitudini, starea de haos și impredictibilitate poate doar să alimenteze confuzia în care se află toți cei care sunt implicați în sistemul de educație, confuzie alimentată și de mesajele autorităților privind evoluția numărului de infectări cu tulpina Delta a virusului.

Domnilor și doamnelor care ar trebui să guvernați! Ar trebui să comunicați permanent cu cetățenii si să le oferiți lămuriri privind proceduri și variante de avut în vedere! Nu frici fără soluții! Ați convins românii să fie reticenți la vaccin prin lipsa voastră de credibilitate. Ați ales să achiziționați vaccinuri pentru trei Românii în loc să cumpărați teste pentru copii. Ați ratat toate țintele de protecție sanitară în timpul pandemiei pentru că v-a preocupat mai mult lupta pentru putere, cu orice preț. Ați făcut împrumuturi în numele mai multor generații fără să dați nicio explicație de ce și pentru ce.

Un an școlar compromis este deja suficient. Nu este nevoie de încă unul ca să vă arătați incompetența. Încetați să vă mai jucați cu viitorul copiilor!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.