Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatorul Daniel Zamfir: 'Acum nu mai e 'noaptea ca hoții'? Ce vor face partidele care au condiționat sprijinirea Guvernului de menținerea SIIJ?'

protest piata victoriei

Senatorul afiliat PSD, Daniel Zamfir, se întreabă ce vor face formațiunile politice care au condiționat susținerea Guvernului Orban de menținerea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor în Justiție (SIIJ). El mai lansează întrebarea dacă referendumul pe justiție se aplică doar PSD, nu și PNL.

„Acum nu mai e «noaptea ca hoții»? Să înțeleg că românii au votat la referendum ca numai PSD să nu dea ordonanțe de urgență pe teme de justiție? PNL poate? «Noaptea ca hoții» e numai pentru PSD? Ce vor face partidele care au condiționat sprijinirea Guvernului Orban de menținerea Secției Speciale?”, a scris Daniel Zamfir, pe Facebook.

Citește și: Gabriela Firea a făcut anunțul!

Ludovic Orban a declarat, vineri, că propunerea făcută de ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, prin memorandumul care recomandă soluția desființării Secției de Investigare a Infracțiunilor în Justiție, este una corectă. Măsură se află și în programul de guvernare, a punctat premierul.

În memorandumul prezentat Executivului, Cătălin Predoiu aduce în discuție recomandările forurilor europene în legătură cu Secția. În concluzii, ministrul Justiției precizează că soluția este desființarea SIIJ.

Citește și: Lovitură grea pentru Liviu Dragnea! Omul executat de el ar putea prelua șefia PSD-ului

Forma memorandumului prezentat la reuniunea de vineri seara de la Palatul Victoria nu mai este aceeași cu cea inițială, despre care Executivul a discutat și în ședința din 6 decembrie. În prima variantă a documentului, Cătălin Predoiu vorbea despre desființarea Secției de anchetare a magistraților sau „regândirea radicală a modului de funcționare și organizare a acesteia”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.