Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatorul din partea diasporei, Viorel Badea: Republica Moldova va trebui să devină parte a Uniunii Europene

rador.ro
republica moldova ue

După ce Maia Sandu a câștigat alegerile prezidențiale, ”Republica Moldova a devenit practic parte a Europei, ea va trebui să devină şi parte a Uniunii Europene”, a declarat senatorul român din partea diasporei, Viorel Badea, în cadrul unui interviu pentru TVR MOLDOVA, transmite știri.md

Viorel Badea susține că Republica Moldova are o șansă istorică de a se apropia și mai mult de Uniunea Europeană.

”Din punctul meu de vedere este o oportunitate care nu se va mai întoarce pentru Republica Moldova de a se re-aşeza în familia statelor civilizate din Europa.

Practic, Republica Moldova este parte a Europei, ea va trebui să devină şi parte a Uniunii Europene. Republica Moldova atât din punct de vedere cultural, identitar, chiar şi economic face parte din Europa.

Nu există nicio îndoială în acest sens. Alegerea Maiei Sandu în funcţia de preşedinte nu va face altceva decât să creeze oportunităţi incredibile pentru statul vecin României.

Ne-a bucurat opţiunea electoratului basarabean şi sunt convins că odată cu era Maia Sandu se vor deschide şi multe posibilităţi de dezvoltare şi de bunăstare pentru cetăţenii Republica Moldova.

Desigur, mai este un pas necesar, pe care cu toţi îl veţi face iulie, un pas care va putea să închidă cercul acesta atât de aşteptat nu doar de români, dar de toţi cetăţenii europei.

Europa priveşte cu interes, dar şi cu emoţie ceea ce se întâmplă pe flancul său estic, la frontiera de pe Prut. Din câte am văzut eu, încurajează foarte mult aceste evoluţii pozitive din Republica Moldova.

Am fost în hemiciclul Consiliului Europei atunci când doamna preşedinte Maia Sandu a avut un discurs pe care l-a expus în faţa membrilor a 47 de state din Consiliul Europei, parlamentari din parlamentele naţionale, un discurs care a fost extraordinar de bine primit şi un discurs care efectiv a reprezentat un angajament al cetăţenilor Republica Moldova în faţa acestor state membre ale Consiliului Europei.

Aşteptăm cu toţii ceea ce se va întâmpla la următoarele alegeri în Republica Moldova şi sunt convins că acesta este un tren care nu trece de două ori prin aceeaşi gară.

Cetăţenii Republica Moldova trebuie să se implice, să fie activi şi să înţeleagă că nu sunt cu nimic mai prejos cu ceilalţi europeni.

Dimpotrivă, aş spune că în condiţii destul de complicate, iată că totuşi Republica Moldova a reuşit să demostreze că poate face faţă unor provocări politice extraordinare şi că poate să se ralieze tuturor statelor europene atunci când este vorba de schimbări la nivel politic şi nu numai”, a declarat senatorul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.