Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Accidentul PNL din Senat: Alexandru Nazare explică de ce nu a votat certificatul verde la locul de muncă

Guvernul Romaniei
Alexandru Nazare

Senatorul PNL Alexandru Nazare a afirmat, miercuri, că s-a abţinut la vot la proiectul de lege PNL-UDMR privind introducerea obligativităţii prezentării certificatului de vaccinare la locul de muncă, atât la stat cât şi la privat, pentru că, deşi susţine campania de vaccinare, crede că aceasta trebuie să fie dusă cu argumente şi nu cu forţa. Proiectul a picat la limită, lipsindu-i două voturi, iar doi liberali s-au abținut.

”M-am abţinut astăzi la votul privind adoptarea certificatului verde din anumite motive punctuale, aşa cum nu am susţinut achiziţionarea unui număr de doze de vaccin în exces. Vaccinarea este necesară, aşa cum şi dozele aferente sunt necesare, dar proporţional cu populaţia României. Susţin campania de vaccinare, dar cred că aceasta trebuie să fie dusă cu argumente şi nu cu forţa”, a scris Nazare pe Facebook, după votul din plenul Senatului.

El a arătat că ”PNL este obligat să genereze credibilitate, mesaje publice coerente care să convingă fără utilizarea în pripă a unor măsuri excesive, care nu ne caracterizează că partid şi pe care să le regretăm mai târziu”.

”Spre exemplu, nu cred că tot antreprenorii, cei care au susţinut surplusul de venituri din acest an, trebuie să fie cei obligaţi să suspende pe termen nedeterminat raporturile de muncă cu angajaţii nevaccinati, în contextul în care ne confruntăm cu o criză a forţei de muncă. Campania de vaccinare are nevoie de resurse, care provin din taxe şi impozite. Cred că există soluţii prin care măsurile adoptate să nu implice falimente şi închideri de companii”, a mai afirmat Nazare.

Fostul ministru al Finanţelor arată că în execuţia lunii Septembrie, veniturile totale şi fondurile europene încep să scadă.

”Veniturile per total au decelerat la 9 luni faţă de 8 luni cumulat cu 0.9 pp pe dinamică (de la 19,6% în aug la 18,7% în sep), în principal datorită încetinirii dinamicii veniturilor fiscale cu 0,4 pp şi sumelor din fonduri europene cu 15,7pp. De asemenea, pe cheltuieli, investiţiile scad cu 11,6pp (de la 25% în august la 13,4% an/an în Septembrie) şi cheltuielile de capital cu 6.8%, respectiv 1.2 miliarde. Sunt semnale de îngrijorare care nu ar trebui ignorate”, mai spune Nazare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.