Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatorul PNL Cristian Niculescu Țâgârlaș: 'Limităm publicitatea la jocurile la noroc și salvăm destine'

Radu Pop
Niculescu Țâgârlaș

Comisia juridică a dezbătut astăzi propunerea legislativă iniţiată de un grup de parlamentari PNL care vizează limitarea publicităţii pentru jocurile de noroc.

Amendamentele propuse și adoptate în cadrul ședinței comune a Comisiei juridice și a Comisiei de cultură prevăd ca publicitatea audiovizuală pentru jocurile de noroc să fie interzisă în intervalul orar 6,00 – 23,00. Spoturile vor include doar „inserturi grafice ale mărcii, siglei sau altui simbol prin care se poate identifica titularul mărcii”, însoţite de mesajul „Fii responsabil” şi de interdicţia participării la aceste jocurile de noroc a persoanelor sub 18 ani.

Un alt amendament prevede că „formele de publicitate exterioară sunt permise dacă dimensiunile materialelor publicitare nu depăşesc, în mod individual, o suprafaţă de 30 de metri pătraţi” şi nu promovează premii în bani sau bunuri materiale.

„Consider că dependența de jocurile de noroc trebuie prevenită și combătută. Sunt multe familii ruinate, tineri care fac alegeri greșite, copii care trăiesc drame sociale din cauza dependenței de jocuri. Este realitatea în care trăim, de aceea am venit cu soluții. Prin limitarea publicității la jocurile de noroc salvăm destinele unor oameni, pentru că întotdeauna cei care pierd sunt cei care joacă,, a declarat președintele Comisiei juridice din Senat, senatorul PNL Cristian Niculescu Țâgârlaș.

Proiectul de act normativ pentru completarea art. 29 din Legea 504/2002 a audiovizualului şi pentru modificarea şi completarea Legii 148/2000 privind publicitatea va intra cu raportul comun al Comsiei juridice și al Comisiei de cultură în dezbaterea plenului Senatului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.