Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatorul PNL Cristian Niculescu Țâgârlaș: Minorii peste 16 ani pot circula singuri în străinătate

Facebook
Cristian Niculescu Țâgârlaș

Senatorul PNL Cristian Niculescu Țâgârlaș: Minorii peste 16 ani pot circula singuri în străinătate

Președintele Klaus Iohannis a promulgat proiectul de lege prin care minorii de peste 16 ani vor putea călători singuri în străinătate la rude, pentru studii sau în scopuri medicale. Proiectul a fost inițiat de senatorul PNL Cristian Niculescu Țâgârlaș și de deputații liberali Călin Bota și Florin-Alexandru Alexe.

“Prin acest proiect de lege ne aliniem la practicile europene și simplificăm liberă circulație a tinerilor din țara noastră. Venim astfel în ajutorul multor tineri și al familiilor lor, având în vedere faptul că mulți tineri călătoresc în scopuri academice sau merg în vizită la rude. Aveam nevoie de această lege și mă bucur că am reușit să o adoptăm destul de repede și va fi aplicată în scurt timp”, a declarat președintele Comisiei Juridice din Senat, liberalul Cristian Niculescu Țâgârlaș.

Legea prevede că minorii de peste 16 ani vor putea călători în străinătate neînsoţiți de o persoană fizică majoră dacă prezintă organelor poliției de frontieră o declaraţie autentificată a ambilor părinţi sau, după caz, a părintelui căruia i-a fost încredinţat minorul ori la care i s-a stabilit domiciliul prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă sau acord notarial, după caz, a părintelui care exercită singur autoritatea părintească în temeiul unei hotărâri judecătoreşti rămase definitivă, a părintelui supravieţuitor sau a reprezentantului său legal, care să cuprindă acordul acestora cu privire la efectuarea călătoriei respective de către minor.

Legea urmează să intre în vigoare în 30 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.