Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatorul PNL Iulian Dumitrescu cere firmelor din Prahova să ajute Spitalul Județean de Urgență Ploiești

stiripesurse.ro
Iulian Dumitrescu

Președintele PNL Prahova, senatorul Iulian Dumitrescu, a cerut astăzi firmelor prahovene, în contextul crizei generată de Coronavirus, să ajute Spitalul Județean de Urgență Ploiești cu tehnică medicală și obiecte de strictă necesitate pentru personalul medical. Până la lansarea acestui apel, nici o companie nu se oferise să ajute unitatea medicală. În spitalul care deservește peste 762 de mii de locuitori ai județului Prahova, există 32 de paturi pentru bolnavi cu afecțiuni grave cauzate de Coronavirus, dar nu există ventilatoare mecanice performante și monitoare care să poată fi folosite pentru cei aflați la nevoie.

„Județul Prahova a fost binecuvântat cu o industrie extrem de puternică și cu prezența multor companii importante, cu resurse financiare semnificative și cu lichidități însemnate în acest moment de cumpănă. Prin intermediul acestei scrisori deschise, fac un apel public către toate aceste firme să se implice concret în protejarea sănătății prahovenilor prin susținerea unor demersuri privind dotarea spitalelor din județ cu tehnică medicală și obiecte de strictă necesitate pentru personalul medical. Mă gândesc, în primul rând, la creșterea numărului de paturi pentru tratarea persoanelor infectate cu noul Coronavirus, la dotarea cu ventilatoare mecanice performante (în condițiile în care Spitalul Județean nu deține niciun astfel de aparat în acest moment) și cu monitoare, la achiziționarea de kituri de testare pentru COVID-19 și aparatură de laborator astfel încât probele prelevate de la oameni să fie procesate într-un timp cât mai scurt. Totodată, este necesară achiziționarea de măști, mănuși și combinezoane pentru personalul medical care luptă, în acest moment, pentru salvarea vieților omenești”, a explicat senatorul liberal.

„Apelul meu la solidaritate are în vedere faptul că angajații companiilor și familiile lor sunt cetățeni ai județului Prahova și că bunul mers al acestor companii depinde de sănătatea și securitatea angajaților și a comunităților în care aceștia trăiesc. Așa cum mari operatori economici din alte județe au decis să acționeze în sprijinul statului, sunt convins că apelul meu va fi receptat pozitiv și că ne vom uni forțele pentru a rezolva criza sanitară în cel mai scurt timp”, a mai adăugat senatorul PNL Iulian Dumitrescu.

În contextul apelului la responsabilitate și solidaritate lansat către firmele prahovene, președintele PNL Prahova și-a luat angajamentul ferm de a susține, la nivel guvernamental și parlamentar, măsuri de sprijin real pentru companiile aflate în dificultate și pentru relansarea economică a României.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.