Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatorul PSD Alfred Laurențiu: 'Liberalizarea pieței energetice a fost un eșec care le-a adus românilor doar scumpiri'

Radu Pop
facebook.com
Alfred Laurentiu

Senatorul PSD Alfred Laurențiu cere reglementarea pieței energetice din România. El dă exemplul țărilor din Occident, precum Franța sau Germania.

„Dacă urmărim cu atenție evoluțiile țărilor din Europa, constatam că după 30 de ani de liberalizare, securitatea energetică nu poate fi lăsată la mâna pieţelor, mai ales în actualul context critic.

Vedem că Franța naționalizează cea mai mare companie franceză de utilități EDF.

În Germania s-a adoptat legislația pe baza căreia companiile cu probleme pot fi preluate de către stat. În acest context statul German a preluat temporar sucursala Gazprom și se pregătește să preia acțiuni de la o altă companie cheie din infrastructura sa energetică – UNIPER.

Tocmai de aceea, credem că a venit momentul împreună cu partenerii de coaliție să acceptăm că liberalizarea pieței energetice, a fost un eșec care le-a adus românilor doar scumpiri în serie. Trebuie menționat însă, că acest lucru s-a derulat în timpul guvernării de dreapta 2020-2021.

Împreună cu colegii mei din PSD susținem reluarea discuțiilor privind aplicarea reglementării prețurilor la energie și gaze în România.

Singura soluție pentru a stopa această avalanșă de scumpiri este reglementarea pieței energetice și soluția prin care ne asigurăm că, la iarnă, oamenii își vor putea plăti căldura, electricitatea, carburanții și cele necesare traiului de zi cu zi", a spus Alfred Laurențiu, pe pagina sa de Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.