Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatorul PSD Alfred Laurențiu Mihai: Peste 2 milioane de angajați din construcții și agricultură vor beneficia de o creștere a salariului minim

alfred laurentiu mihai

Senatorul PSD Alfred Laurențiu Mihai: Peste 2 milioane de angajați din construcții și agricultură vor beneficia de o creștere a salariului minim

Senatorul PSD Alfred Laurențiu Mihai a scris, marți, pe facebook, că milioane de angajați din construcții și agricultură vor beneficia de o creștere a salariului minim.

"Peste 2 milioane de angajați din construcții și agricultură vor beneficia de o creștere a salariului minim.

Decizia Guvernului Ciolacu reprezintă un nou pas important pentru creșterea bunăstării angajaților și pentru stimularea economiei.

Astfel, Guvernul va adopta printr-o procedură distinctă, prin HG, respectiv UG, majorarea salariului general și a salariului minim din construcții și agricultură.

Țin să precizez că această inițiativă, care va intra în vigoare de la 1 octombrie, demonstrează angajamentul pentru îmbunătățirea condițiilor salariaților, indiferent de cursul pe care premierul își va asuma răspunderea în ceea ce privește măsurile fiscal-bugetare.

Prin urmare, salariul minim general va crește cu 10%, de la 3.000 de lei brut la 3.300 de lei, începând cu data de 1 octombrie. În acest sens se va adopta o hotărâre de guvern.

De asemenea, salariul minim în construcții va crește, prin OUG, cu 12.5%, de la 4.000 la 4.500 de lei brut, tot de la 1 octombrie. În acest fel este compensată introducerea CASS pe salariile din construcții și agricultură", a spus senatorul PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.