Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatorul PSD Alfred Laurențiu Mihai: România va continua să rămână un model de bune practici în ceea ce privește gestionarea sectorului agricol

facebook.com
Alfred Laurențiu

Senatorul PSD Alfred Laurențiu Mihai a spus, într-o postare pe Facebook, că România va continua să rămână un model de bune practici în ceea ce privește gestionarea sectorului agricol

"România va continua să rămână un model de bune practici în ceea ce privește gestionarea sectorului agricol, iar ministrul Petre Daea va rămâne alături de fermierii români care au nevoie de finanțare, din cauza stocurilor de cereale rămase nevândute.

Prin urmare, ministrul Agriculturii a demarat procedura de solicitare a unei compensări din fonduri europene pentru pierderile rezultate ca urmare a importurilor de cereale din Ucraina.

Ministrul a explicat că războiul din Ucraina a forțat blocarea căilor de comercializare

Ministrul a explicat că războiul din Ucraina a forțat blocarea căilor de comercializare, iar cerealele au rămas în ţară, în timp ce aproape 3 milioane de tone de cereale au ajuns în România, la preţuri mult mai mici, afectând astfel fermierii autohtoni.

În momentul de față există șase state europene care susțin această compensare de care vor beneficia fermierii: România, Polonia, Ungaria, Bulgaria, Republica Cehă, Slovacia, iar Comisia Europeană va interveni cu cu instrumentele necesare pentru a-i recompensa și pentru a-i susține pe toți cei afectați de aceste pierderi majore.

Astfel, România a trimis Comisiei Europene toate datele necesare pentru obținerea compensărilor, iar decizia este așteptă luna viitoare", spune senatorul PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.