Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatorul PSD Alfred Laurențiu: 'PSD cere de urgență guvernului să aplice legislația-n vigoare pentru a pune stavilă scumpirilor de pe piața energiei'

facebook.com
Alfred Laurentiu

Senatorul PSD Alfred Laurențiu se arată revoltat de faptul că prețul la energie o să crească ia Guvernul României nu intervine pentru a stopa acest fenomen.

„Haosul facturilor la energie: Peste 10.000 de reclamaţii la Protecţia Consumatorilor în doar şase luni.

PSD cere de urgență guvernului să aplice legislația-n vigoare pentru a pune stavilă scumpirilor de pe piața energiei. Ceea ce se întâmplă acum în România cu prețul la electricitate și gaz nu are nicio legătură cu concurența și competiția; e doar o jefuire pe scară largă a populației și a firmelor, pentru profituri nemăsurate.

Potrivit Legii Concurenței, ”Guvernul poate dispune măsuri cu caracter temporar pentru combaterea creșterii excesive a prețurilor sau chiar blocarea acestora. Asemenea măsuri pot fi adoptate prin hotărâre pentru o perioadă de 6 luni, care poate fi prelungită succesiv pentru durate de câte cel mult 3 luni, cât timp persistă împrejurările care au determinat adoptarea respectivei hotărâri”.

Aceste prevederi, care respectă directivele europene, au fost aplicate de guvernele PSD când au decis plafonarea prețului energiei pentru a proteja populația și economia țării.

Legea există și există și temei clar, pentru ca acest guvernul să intervină și să ia măsuri:

Este o creștere mega-excesivă a prețurilor! Sunt disfuncționalități uriașe în piață!

Gazul urmează să-și dubleze prețul în perioada imediat următoare, deși s-a scumpit deja, cu zeci de procente!

E o competiție bolnavă a producătorilor/furnizorilor, cine are prețul cel mai mare.

Astfel cea mai ieftină energie – cea hidro sau nucleară – a ajuns să coste cât cea pe cărbune, produsă în condiții total neeconomice.

S-a ajuns la situații aberante, la facturi absurde,de mii de lei pentru consumul casnic, și la zeci de mii de reclamații ale oamenilor.

Economia moare! Firmele din România pur și simplu nu pot face față concurenței din alte țări eurupene unde prețul energiei este și de 10 ori mai mic.

Peste 40% dintre gospodăriile din România au întârzieri la plata facturilor. Peste 210 mii de locuinte riscă debranșarea.

Este iminentă scumpirea pâinii, alimentul de bază al românilor.

Este inadmisibil ca țara noastră, cu energie diversificată-hidrocentrale, eoliene, termocentrale, energie solară și energie nucleară, să aibă unul din cele mai mari prețuri din UE!

Doar pentru că guvernului nu-i pasă și nu intervine, desi este obligația lui și are intrumentele necesare.

Ce se întâmplă acum demonstrează că PSD a avut dreptate și că la noi nu există o reală piață concurențială în domeniul energiei”, a spus Alfred Laurențiu Mihai, deputat PSD în Parlament.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.