Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatorul PSD Brașov Marius Dunca: `2023 va fi un an al investițiilor`

Facebook
Marius Dunca

România va avea anul viitor un buget care va permite continuarea programului de investiții, dar va reface și echilibrele bugetare, susține senatorul Marius Dunca, președintele PSD Brașov.

În opinia parlamentarului brașovean, pentru anul 2023 este propus un buget bazat pe proiecte, menit să asigure o cheltuire cât mai riguroasă și eficientă a banilor publici.

În proiectul de buget pregătit de PSD pentru anul viitor sunt alocate sume record pentru investiții, dar și pentru susținerea populației și sprijinirea mediului economic. Numai pentru investiții este alocată suma de 110 miliarde de lei, reprezentând 7,2% din Produsul Intern Brut. Suma propusă pentru anul 2023 pentru acest capitol bugetar este cu 20 de miliarde de lei mai mare decât cea din acest an.

„Anul 2022 a fost unul al recordurilor în ceea ce privește alocările bugetare pentru investiții. În 2023 vor fi alocați și mai mulți bani pentru acest capitol. Altfel spus, va fi un nou an al recordurilor din acest punct de vedere. În această perioadă extrem de complicată, investițiile reprezintă un factor de stabilitate pentru economie, pentru că fiecare leu investit înseamnă salarii și o creștere a bunăstării cetățenilor. Investițiile vor susține mediul de afaceri în mod direct, prin contractele de lucrări sau servicii, firmele vor benefica de o infrastructură modernă de care se vor putea folosi pentru a-și eficientiza și dezvolta afacerile. Nu în ultimul rând, nu trebuie să ignorăm faptul că prin această strategie vor apărea surse suplimentare de venituri la bugetul de stat, prin creșterea numărului de contribuabili, nu prin majorarea unor taxe și impozite”, a declarat senatorul PSD Brașov, Marius Dunca.

Susținerea mediului de afaceri prin intermediul investițiilor în extinderea și modernizarea infrastructurii este unul dintre pilonii principali ai strategiei PSD pentru susținerea economiei românești.

Legea bugetului de stat pe anul 2023 va intra în dezbaterea Parlamentului în cursul acestei luni. „Vrem ca legea să fie votată până la finalul acestui an, astfel încât, din primele zile ale anului viitor autoritățile locale să își pregătească bugetele locale și să poată demara în cel mai scurt timp proiectele de investiții pe care și le-au propus”, a încheiat Marius Dunca.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.