Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatorul PSD Marius Dunca: `Pentru România, stabilitatea politică a însemnat creștere economică`

www.ziuaconstanta.ro
Marius Dunca

România a fost anul trecut un model la nivel european în ceea ce privește stabilitatea economică. În contextul conflictului militar din Ucraina, previziunile erau sumbre, iar multe voci anticipau o criză economică majoră, mai ales că în primele zile de la invadarea Ucrainei de către armatele Federației Ruse leul a început să se devalorizeze accelerat, iar prețul carburanților creștea de la o oră la alta. Afectată nu a fost doar România ci toate statele europene. Uniunea Europeană, dar și fiecare stat în parte, au început o luptă contracronometru pentru stabilizarea economiei.

Același lucru l-a făcut și România, iar rezultatele au apărut destul de repede: țara noastră a avut o economie stabilă, iar la final de an, toate cifrele au arătat o creștere peste așteptări. Economia a crescut cu 4,8%, dublu față de prognoze. PIB-ul României a atins anul trecut un record istoric: 280 de miliarde de euro, cel mai mare din istorie. Investițiile străine au crescut, cifra de afaceri a companiilor a crescut, salariile au urmat același trend. Iar toate acestea s-au văzut în viața de zi cu zi a românilor. Oamenii au făcut cumpărături, au mers în vacanțe, șoselele au fost pline.

Toate acestea au fost posibile datorită stabilității la nivelul guvernării, dar și a măsurilor de susținere a economiei și a populației. În această ecuație, PSD a avut un rol cheie, consideră senatorul PSD Brașov Marius Dunca.

„PSD și-a asumat intrarea la guvernare alături de un partid care, în mod tradițional, este un adversar și într-un moment dificil pentru România. Am reușit, de a atunci, să asigurăm stabilitatea politică a țării noastre. Asta a însemnat credibilitate pe piețele financiare, iar investitorii s-au convins că au în față un partener serios”, susține senatorul PSD Marius Dunca.

Iar în perioada în care a fost la Guvernare, PSD și-a stabilit niște obiective clare și le-a urmărit cu consecvență. Stabilizarea pieței energetice a fost unul dintre ele, iar reglementarea prețurilor la energie și gaze naturale a fost strategia PSD pentru a atinge acest obiectiv. Susținerea mediului economic prin acordarea unor facilități a fost o altă măsură care și-a atins obiectivele.

„Nu trebuie să uităm că anul 2022 a fost unul al investițiilor publice, iar acest lucru se va întâmpla și în acest an. Vorbim de contracte pentru proiecte mari, care vor asigura dezvoltarea țării noastre”, a continuat Marius Dunca.

Practic, în acest ultim an, a încheiat Dunca, „pentru România, stabilitatea politică a însemnat creștere economică”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.