Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatorul republican John McCain, cerere către Donald Trump: Să pună capăt atacurilor împotriva ziariştilor

Salon
John McCain

Senatorul republican John McCain, una din personalităţile cele mai proeminente din Congresul SUA, i-a adresat miercuri un apel ferm preşedintelui Donald Trump să pună capăt atacurilor împotriva ziariştilor, transmite AFP. "Fie că Trump este sau nu conştient de acest lucru, actele sale sunt observate îndeaproape de lideri străini care se folosesc deja de cele spuse de el ca scuză" pentru a limita libertatea presei, a subliniat McCain într-un articol semnat în Washington Post, conform Agerpres.

Senatorul de Arizona a denunţat în special atitudinea "incoerentă" şi "ipocrită" a administraţiei Trump faţă de libertatea presei. "În timp ce alţi responsabili condamnă frecvent violenţele împotriva ziariştilor comise în străinătate, Trump îşi continuă atacurile neîncetate la adresa integrităţii jurnaliştilor şi media americane", a scris John McCain. "Expresia 'fake news' pe care preşedintele american a înzestrat-o cu legitimitate este folosită de autocraţi pentru a reduce presa la tăcere", a avertizat senatorul, amintind că "libertatea informaţiei este crucială pentru succesul democraţiei".

"Jurnaliştii joacă un rol central în promovarea şi apărarea democraţiei şi a drepturilor noastre inalienabile şi trebuie să fie lăsaţi să-şi facă meseria", a conchis McCain.

Preşedintele SUA, care lansează aproape zilnic atacuri împotriva presei "necinstite", a anunţat săptămâna trecută că va prezenta în scurt timp primele sale "Premii pentru ştirile false" (Fake News Awards). Acestea vor fi decernate "celor mai corupte şi părtinitoare" media, a precizat Trump pe Twitter. Promisă pentru miercuri, anunţarea acestor premii se lasă aşteptată, Casa Albă rămânând evazivă pe această temă, mai aminteşte AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.