Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatorul UDMR Verestóy Attila a fost înmormântat în Cimitirul Central Reformat din Ordoheiul Secuiesc

www.agerpres.ro
Verestoy Attila

Senatorul UDMR Verestóy Attila care a murit la sfârşitul lunii ianuarie la Viena, la vârsta de 63 de ani, a fost înmormântat sâmbătă în Cimitirul Central Reformat din Ordoheiul Secuiesc, judeţul Harghita, la funeralii luând parte mai mulţi reprezentanţi ai UDMR, informează news.ro.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al senatorului a fost adus vineri în România, de la Viena, şi a fost depus la Biserica Reformată din Odorheiu Secuiesc, unde cei apropiaţi şi-au putut lua rămas-bun, iar sâmbătă parlamentarul a fost înmormântat în Cimitirul Central Reformat.

La funeralii a participat şi liderul UDMR Kelemen Hunor.

„Nu am fost pregătiţi pentru moartea lui Attila Verestóy. Ne-a prins nepregătiţi  pentru că a venit prea devreme. Mult prea devreme! Şi totuşi a venit momentul să ne luăm rămas bun de la Attila pentru că în faţa morţii suntem neajutoraţi. Mici şi vulnerabili. Oriunde a mers, Verestóy Attila a lăsat amprente puternice, greutatea şi semnificaţia acestora vor fi văzute de-a lungul anilor. Astăzi constatăm doar lipsa lui, faptul că nu mai este printre noi, deşi ar fi trebuit să fie aici şi încă pentru mult timp. Dar, într-un fel, el este. Amintirea sa o ducem mai departe noi, cei care am rămas aici: familia, înainte de toţi, soţia sa, fiul său, nepoţii, nora, sora, rudele, prietenii, colegii şi partenerii şi chiar adversarii”, a spus Kelemen Hunor.

Verestóy Attila suferea de cancer şi a murit în 24 ianuarie, la o clinică din Viena, unde urma un tratament. El urma să împlinească 64 de ani în 3 martie. Verestoy Attila este singurul parlamentar aflat în funcţie încă din anul 1990. El se afla la al optulea mandat de senator.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.