Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatorul USR, Mihai Goţiu spune că USR va vota împotriva raportului Comisiei de anchetă cu privire la alegerile prezidenţiale din 2009

mihai gotiu

Senatorul USR Mihai Goţiu a declarat luni că parlamentarii partidului său vor vota împotriva raportului Comisiei de anchetă cu privire la alegerile prezidenţiale din 2009. "Bine v-am regăsit în Parlamentul paralel, Parlamentul paralel cu realitatea şi problemele cetăţenilor români! Kafka şi Marquez, precum şi alţi maeştri ai literaturii absurdului şi ai celei fantastice au toate motivele să fie invidioşi pe unii dintre dvs. De aproape un an aţi consumat o energie extraordinară pentru a pune în scenă piesa 'statul paralel'. Pornind de la amintirile de sufragerie, unii ar putea spune de budoar, ale unui domn cercetat penal pentru mărturie mincinoasă. Martorii sufrageriei domnului Oprea sunt aproape toţi, unul şi unul, apropiaţi sau chiar foşti membri ai PSD, de la Gabriel Oprea la George Maior, la Vasile Dîncu, Neculai Onţanu şi Anghel Iordănescu. Sunt martori care au spus vrute şi nevrute la televizor, dar au tăcut asurzitor până au venit la comisie dovedind astfel, dacă mai era nevoie, că unicul scop al acestei iniţiative a fost să ofere pretextul pentru marea ficţiune cu statul paralel", a spus Goţiu în plenul Parlamentului, la dezbaterea raportului Comisiei de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009.

El a adăugat că grupul USR va vota împotriva acestui raport. "Ştiţi ce e absurd şi fantastic în acelaşi timp? Dacă s-a întâmplat ceva dubios în sufrageria domnului Oprea, raportându-ne la cine sunt martorii sufrageriei, atunci suntem în faţa unui conflict intern al PSD. Stabiliţi dvs. care e PSD real şi care e PSD paralel în acest conflict, dar nu folosiţi Parlamentul pentru războaiele dvs. interne ori pentru războiul dvs. cu diferite instituţii ale Justiţiei române", a precizat Goţiu, conform Agerpres.

La rândul său, reprezentantul grupului minorităţilor naţionale, Dragoş Zisopol, a anunţat că parlamentarii acestui grup "nu vor vota niciodată o astfel de comisie de anchetă". Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului dezbate, luni, raportul Comisiei parlamentare de anchetă cu privire la alegerile prezidenţiale din 2009.

După dezbatere, potrivit ordinii de zi a şedinţei, parlamentarii vor vota o hotărâre de aprobare a raportului, cu concluziile adoptate de comisie şi propunerile formulate. După aprobare, hotărârea urmează să fie trimisă, alături de raport, către mai multe instituţii ale statului. "Parlamentul transmite prezenta hotărâre, raportul final şi dosarele cu materialele documentare care au stat la baza elaborării raportului către Administraţia Prezidenţială - preşedintelui României, Guvernul României, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi către Consiliul Superior al Magistraturii, care au competenţe în domeniul analizat de comisia parlamentară de anchetă, pentru ca acestea să-şi poată exercita atribuţiile legale", se arată în documentele ordinii de zi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.