Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatorul Vlad Pufu, la Realitatea Plus: `Școala românească nu-și mai permite să piardă nici o zi`

captura Facebook
Vlad Pufu

Senatorul Vlad Pufu, la Realitatea Plus: `Școala românească nu-și mai permite să piardă nici o zi`

O decizie în privința grevei generale din educație, declanșată pe 22 mai, ar putea fi luată în această seară. Reprezentanții sindicatelor din învățământ sunt așteptați să transmită ce au hotărât angajații din teritoriu, în urma noilor negocieri purtate cu Guvernul.

Invitat la emisiunea Deschide lumea de la Realitatea Plus, moderată de Saviana Rusu, senatorul PNL Vlad Mircea Pufu a insistat ca anul școlar să se încheie fără sacrificarea elevilor și a spus că greva din educație trebuie să rămână în istorie ca un moment important al recuperării demnității cadrelor didactice.

”Speranța noastră este că profesorii vor intra la clase, vor încheia mediile și mi-aș dori ca această grevă să rămână ca revolta pentru recuperarea demnității și statutului profesorului în societate. N-aș vrea să rămână ca singurul moment în istoria României în care o generație a fost mutilată prin neîncheierea mediilor. Începând de luni e o perioadă critică, în care școala românească nu-și mai permite să piardă nici o zi. Probabil că duminică seara vom avea și o decizie a sindicatelor”, a spus, la Realitatea Plus, senatorul liberal.

Pe de altă parte, parlamentarul PNL a spus că numai o nouă lege a salarizării unitare va rezolva inechitățile și a insistat pe respectarea jaloanelor impuse prin PNRR de Uniunea Europeană.

”Noi trebuie să ne ținem de acele jaloane ale PNRR, care permit reforma României cu adevărat, de la cea administrativă până la reforma legii salarizării unitare. Odată cu legea salairăzii unitare se vor rezolva toate problemelel de inechitate. Soluțiile sunt într-o reformă serioasă, profundă, a bugetului de stat. Acolo se vor echilibra toate aceste neajunsuri și inechități”, a precizat senatorul Vlad Mircea Pufu, la Realitatea Plus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.