Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatorul Vlad Pufu propune pedepse mai dure pentru cei care provoacă incendii de vegetație: Cine face asta trebuie pedepsit drastic!

facebook/ Vlad Pufu
incendii pădure

Senatorul liberal Vlad Pufu a reacționat vehement după ultimul week-end în care în toată țara pompierii au fost nevoiți să intervină la zeci de incendii provocate de cetățeni. Deși legea interzice pregătirea lucrărilor agricole prin incendierea resturilor vegetale, mulți români în zona rurală nu țin cont de avertismentele autorităților și provoacă incendii care de multe ori sunt scăpate de sub control și pe fondul unor fenomene naturale se pot accentua și duce la drame omenești și pierderi materiale imense. În acest sens el anunță că va iniția înăsprirea legislației în domeniu:

”Aceste fapte trebuie aspru pedepsite! Asistăm cu toții neputincioși, în aceste zile, la ceea ce a devenit deja un fenomen ce pare de neoprit: ard dealurile și câmpiile la foc continuu. Oameni inconștienți dau foc fără noimă vegetației uscate și provoacă adevărate calamități: distrug flora și fauna, riscă să omoare oameni nevinovați și să ardă case. Pârjolesc câmpiile mai ceva ca pe vremea invaziilor popoarelor migratoare. Dealurile fumegânde dau impresia unei ocupații. A iresponsabilității, a inconștienței, a unor obiceiuri bolnave. De ce să te mai temi de alții dacă tu însuți îți pârjolești pământul și dovedești că nu îl respecți...

Am văzut cu toții imaginile apocaliptice de la Breaza, din județul Buzău, unde 300 de hectare de vegetație uscată și peste 50 de hectare de pădure de pin au ars ca o torță imensă. A fost un efort uman uriaș pentru a stinge incendiul.

La fel în toată țara. Peste 1000 de hectare de stuf și vegetație uscată au ars în Delta Dunării numai luna aceasta. Iar oameni, cu sau fără vină, mor! S-a întâmplat în ultima vreme în Buzău, Vrancea, Bacău. Ori au fost la un pas să moară și și-au pierdut agoniseala de-o viață! Au fost, în toată țara, peste 6000 de incendii de vegetație uscată, de 4 ori mai multe decât anul trecut.

Pompierii și toți cei care fac eforturi supraomenești în lupta inegală cu focul merită toată considerația noastră. Dar e timpul să spunem STOP

Așa ceva nu mai poate fi tolerat! Tocmai de aceea, am decis, împreună cu deputatul Gabriel Avrămescu, să amendăm legea ce stabilește sancțiunile aplicate celor care provoacă asemenea dezastre. Amenzile nu sunt suficiente! Astfel de fapte trebuie pedepsite penal! Ceea ce acum e faptă sancționată contravențional trebuie să devină infracțiune, pedepsită ca atare. Pentru că oamenii care se comportă mai rău ca niște invadatori, distrugând totul în cale, luând orice formă de viață – om, animal ori arbore dătător de viață – asta merită: închisoarea!

Voi reveni în zilele următoare cu proiectul.”, a anunțat senatorul pe pagina sa de socializare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.