Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatul a adoptat o propunere legislativă de modificare a Codului silvic

Inquam Photos / George Calin
Senatul Romaniei

Senatorii au adoptat, luni, propunerea legislativă privind modificarea Codului silvic, în sensul îndreptării unor erori materiale din actul normativ de bază. Proiectul a fost adoptat cu 92 de voturi "pentru", un vot "împotrivă" şi două abţineri. Propunerea legislativă are ca obiect de reglementare modificarea legii 46/2008 - Codul silvic, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, în sensul îndreptării erorilor materiale din cuprinsul art.10 (alin.16) din actul normativ de bază, conform Agerpres.

Potrivit iniţiatorului proiectului de act normativ, deputatul PSD Doina Pană, "dintr-o eroare materială, în timpul procesului legislativ, la art. 10 alin. 16 a fost înlocuită greşit sintagma 'de peste 30 de hectare' cu sintagma de 'maximum 30 de ha', rămânând nereglementate suprafeţele de fond forestier de peste 30 de ha, pentru care nu există administrare sau pentru care nu sunt asigurate serviciile silvice".

De asemenea, tot dintr-o eroare materială, în timpul procesului legislativ "a fost preluat un model anterior al fişei de calcul şi al decontului justificativ prevăzute în Anexa 2 din lege".

În urma dezbaterilor, membrii celor două comisii de specialitate sesizate pe fond au adoptat raportul comun suplimentar de admitere, fără amendamente, menţinând punctul de vedere exprimat în raportul comun iniţial.

Actul normativ face parte din categoria legilor ordinare, Senatul fiind prima Cameră sesizată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.