Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatul a adoptat una dintre cele mai importante OUG date de Ludovic Orban

basilica.ro
plen senat

Plenul Senatului a adoptat, luni, proiectul iniţiat de Guvern privind organizarea şi desfăşurarea recensământului populaţiei şi locuinţelor din România în anul 2021.

Potrivit notei de fundamentare, prin proiect se preconizează modificarea calendarului de pregătire şi efectuare a recensământului şi, implicit, modificarea momentului de referinţă al acestuia din 1 mai 2021 în 1 decembrie 2021, dar şi decalarea termenelor pentru transmiterea datelor de către instituţiile furnizoare şi a organizării cercetării statistice post-recensământ din perioada noiembrie - decembrie 2021, în perioada iulie - august 2022.

"Având în vedere faptul că scopul principal al recensământului este stabilirea reală a numărului populaţiei rezidente şi a caracteristicilor de bază demografice, etnoculturale, educaţionale, ocupaţionale, economice, considerăm că principalul obiectiv ar trebui să fie o rată de răspuns de 100%. Astfel, pentru a simplifica procesul de recensământ, au fost eliminate din anexă variabilele care sunt de importanţă secundară, cele care sunt delicate şi dificile şi care nu pot face obiectul deciziei de reducere a chestionarului de către Comisia Centrală pentru Recensământul Populaţiei şi al Locuinţelor 2021, fiind reglementate de OUG nr.19/2020", prevede un amendament admis la comisia de specialitate.

Variabilele de recensământ al populaţiei şi locuinţelor 2021 vor fi la nivel de clădire, locuinţă, spaţiu colectiv de locuit, la nivel de gospodărie şi de persoană, conform proiectului de act normativ.

Proiectul de ordonanţă de urgenţă are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea OUG nr.19/2020 privind organizarea şi desfăşurarea recensământului populaţiei şi locuinţelor din România în anul 2021, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr.178/2020.

Senatul este prima Cameră sesizată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.