Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatul a introdus reguli noi la darea în plată: Creșterea cursului de schimb cu 20% devine impreviziune

insolventa persoanelor fizice

Plenul Senatului a adoptat, miercuri, un proiect de completare a legii dării în plată în sensul încare se va considera întotdeauna că există impreviziune atunci când cursul de schimb al monedei creditului a depășit cu cel puțin 20% nivelul cursului din data contractării creditului.

Astfel, proiectul introduce o serie de noutăți în Legea privind darea în plată a unor bunuri imobile în vederea stingerii obligaţiilor asumate prin credite.

„Se consideră întotdeauna că există impreviziune:

- în cazul devalorizării cu mai mult de 50% față de valoarea inițială evaluată a imobilului cu destinația de locuință ipotecat

- în cazul în care cursul de schimb al monedei creditului a depășit cu cel puțin 20% nivelul cursului din data contractării creditului

- în cazul în care gradul de îndatorare a debitorului l-a depășit pe cel luat în considerare la momentul acordării creditului

- în cazul în care debitorul a fost executat silit prin vânzarea imobilului cu destinația de locuință”, au decis senatorii.

O altă noutate votată în Senat este: „Revine creditorului obligația de a dovedi în fața instanțelor de judecată faptul că debitorul care a făcut o notificare de dare în plată nu îndeplinește condițiile de admisibilitate, inclusiv condiția privind impreviziunea”.

„De la data comunicării notificării de dare în plată, executările silite aflate în derulare, inclusiv popririle, se suspendă automat”, mai prevede proiectul adoptat de senatori.

Proiectul va merge la Camera Deputaților, for decizional în acest caz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.