Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatul a reexaminat legea administrării spaţiilor verzi. Zona verde cu acces public - 30% din intravilanul extins

Inquam Photos / George Calin
Senat plen

Senatul a reexaminat, luni, la cererea preşedintelui Klaus Iohannis, propunerea legislativă pentru modificarea Legii 24/2007 privind reglementarea şi administrarea spaţiilor verzi din intravilanul localităţilor, adoptând un amendament potrivit căruia zona verde cu acces public este de minimum 30% din suprafaţa intravilanului extins, faţă de 10% în forma iniţială a legii trimisă la promulgare.

Iniţiat în legislatura trecută de un grup de parlamentari USR şi PSD, proiectul de act normativ vizează asigurarea calităţii factorilor de mediu şi diminuarea impactului schimbărilor climatice, potrivit agerpres.ro.

După ce a fost adoptat de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, în octombrie 2020, preşedintele Klaus Iohannis a trimis, pe 19 noiembrie 2020, actul normativ spre reexaminare Parlamentului.

În cererea de reexaminare se precizează că unele dintre soluţiile legislative trebuie reanalizate de Parlament, astfel încât "să fie înlăturate o serie de necorelări, deficienţe sau insuficienţe de redactare ce afectează claritatea, previzibilitatea şi accesibilitatea normei juridice".

Senatul şi-a însuşit, la reexaminare, un amendament adoptat de Comisia de administraţie, în concordanţă cu observaţiile din cererea de reexaminare.

"Transformarea zonelor cu altă destinaţie din intravilanul existent sau prin extinderea intravilanului în zone funcţionale rezidenţiale, comerciale, industriale sau mixte, în scopul executării de lucrări de construcţii, se poate realiza doar în baza unei documentaţii de urbanism, cu obligaţia asigurării unei suprafeţe amenajate cu spaţii verzi cu acces public, de minim 30% din suprafaţa terenului a cărui destinaţie s-a modificat astfel", se arată în amendamentul adoptat.

Printr-un alt amendament adus proiectului de lege, în urma reexaminării, este constituită o nouă anexă a actului normativ, în care sunt incluşi indicatorii specifici pentru categoriile de spaţii verzi.

Propunerea legislativă va fi reexaminată de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.