Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatul a VOTAT: Guvernul va putea emite ORDONANȚE în perioada vacanței parlamentare. Ce domenii sunt vizate

Guvernul Romaniei

Senatul a adoptat în şedinţa plenului de miercuri proiectul de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe pe perioada vacanţei parlamentare din ianuarie 2019, informează Agerpres.

Senatul a aprobat opt domenii care nu fac obiectul legilor organice în care Guvernul va putea emite ordonanţe: Finanţe publice şi economie; Administraţie publică şi dezvoltare regională; Agricultură şi dezvoltare rurală; Transporturi; Fonduri europene; Sănătate; Cultură şi identitate naţională; prorogarea sau modificarea unor termene prevăzute în acte normative cu putere de lege.

Comisia juridică a acordat un raport de admitere proiectului cu amendamente astfel că domeniul "apărare naţională" a fost eliminat din forma propusă de Guvern. Plenul şi-a însuşit raportul comisiei raportoare.

Citește și: SURSE - Guvernul pregătește un MEGA RĂZBOI cu Iohannis: decizie cu implicații MAJORE la Palatul Victoria

Ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie, a explicat că, potrivit Deciziei CCR 538/2018, este posibil ca o lege organică să cuprindă din motive de politică legislativă şi norme de natura legii ordinare şi atunci intervenţia va fi permisă numai pe această zonă sub rezerva avizării ordonanţelor de Ministerul pentru relaţia cu Parlamentul.

Termenul abilitării este după încheierea celei de-a doua sesiuni parlamentare din 2018 până nu mai târziu de 31 ianuarie 2019.

Un alt amendament admis vizează majorarea cotei forfetare a Companiei Naţionale de Investiţii (CNI) din valoarea devizului general al investiţiilor de la 5 la 8% .

Propunerea legislativă va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.