Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatul a votat măsurile din starea de alertă: care sunt principalele prevederi

senat plen

Plenul Senatului a adoptat marți, prin vot telefonic, cu 111 voturi pentru, 8 voturi contra si  15 abtineri, proiectul de lege cu măsurile care pot fi impuse în Starea de Alertă care va fi instituită după încetarea stării de urgenţă, adică după 15 mai. Legea mai trebuie votată și în Camera Deputaților, for decizional în acest caz.

Printre noutățile votate în Senat, față de varianta guvernamentală, se numără:

1. Starea de alertă nu poate depăși 30 de zile si poate fi prelungită cel mult inca 30 de zile, deci in total starea de alerta poate dura maxim 60 de zile

2. Cand starea de alerta se instituie pe intreg teritoriul tarii, masura trebuie incuviintata de Parlament. Daca Parlamentul respinge, starea de alerta inceteaza de indata.

3. In cazul angajatilor din institutiile implicate in lupta anti-coronavirus se poate dispune detasarea pe o distanta de maxim 50 km de domiciliu si cu decontarea cheltuielilor de transport si doar cu acordul prealabil al angajatului. De asemenea, desfasurarea activitatii in regim de telemunca se poate face doar cu consimtamantul angajatului.

4. Se poate servi mâncare și băutură doar la terase.

5. Suspendările din funcții în administrație nu se poate face pentru funcții elective și nu pentru orice motiv: doar în cazurile unde s-a adus atingere direct luptei contra COVID-19.

Varianta propusă de Guvern este aici.

Varianta adoptată în Senat este aici: varianta propusă de Guvern e în tabelul din stânga, varianta din Senat e în tabelul din dreapta .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.