Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatul a votat reducerea chiriilor pentru locuinţele ANL

Inquam Photos / Octav Ganea
Senatul Romaniei

Senatul a aprobat luni, în unanimitate, cu 100 de voturi "pentru", proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 30/2017 pentru modificarea şi completarea art. 8 din Legea nr. 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, prin care se modifică metodologia de calcul a chiriei pentru locuinţele ANL, în sensul reducerii acesteia cu aproximativ 40%-45%.

Senatorul PSD Adrian Ţuţuianu a arătat că guvernul anterior a modificat Legea ANL, majorând chiriile şi îndepărtându-se astfel de scopul actului normativ de a ajuta tinerii care nu îşi pot cumpăra o locuinţă sau de a o închiria de pe piaţa liberă. "În anul 2016, un guvern care era departe de unele realităţi din administraţia publică locală a modificat Legea ANL, a majorat chiriile pentru toţi cei care locuiau în aceste apartamente, consecinţa fiind aceea că un număr mare de locuinţe, în special din oraşele mici şi mijlocii, au fost părăsite, întrucât chiria pe piaţa liberă era mai mică decât chiria pe care o percepea ANL, evident prin intermediul administraţiilor publice locale. Faptul că Guvernul a venit şi a modificat prin OUG această lege trebuie salutat, pentru că au fost nenumărate solicitări din partea celor care au locuiau în locuinţele ANL şi din partea administraţiilor publice locale. Avem un act normativ care consemnează o reducere a cuantumului chiriei cu 40%-45%, ceea ce nu face altceva decât să ne aducă la scopul legii, acela de a oferi locuinţe tinerilor care nu au resurse financiare suficiente să poată să îşi cumpere o locuinţă sau să o închirieze de pe piaţa liberă", a spus Ţuţuianu la dezbaterea actului normativ, conform Agerpres.

Senatorul USR Florina Presadă a anunţat că şi grupul USR susţine adoptarea proiectului de act normativ, dar a atras atenţia Guvernului că "e nevoie de mult mai mult pentru a rezolva problemele locative ale românilor". Senatul este prima cameră sesizată în cazul acestui proiect, decizia finală urmând să fie luată de Camera Deputaţilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.