Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatul american a adoptat o lege pentru protecția drepturilor cetățenilor din Hong Kong

Twitter
Hong Kong

Senatul Statelor Unite a adoptat marți, în mod unanim, proiectul de lege privind protecția drepturilor umane în Hong Kong, în contextul escaladării actelor de violență dintre manifestanții pro-democrație și forțele locale de ordine, conform site-ului agenției Reuters, scrie Mediafax.

„Actul pentru Democrație și Drepturi Umane în Hong Kong”, adoptat de membrii Senatului de la Washington, urmează să fie dezbătut și adoptat de Camera Reprezentanților care a aprobat propria versiune a măsurii în urmă cu o lună. Cele două camere trebuie să armonizeze conținuturile celor două propuneri legislative în cadrul unui text care va fi înaintat pentru examinare președintelui Donald Trump.

Complementar, Senatul american a mai adoptat o lege care interzice exportul anumitor muniții de control al mulțimilor, precum gaz lacrimogen, spay paralizant, gloanțe de cauciuc și arme cu electroșocuri, către forțele de poliție din Hong Kong.

Protestele în Hong Kong, care deseori au fost marcate de incidente violente între demonstranți și forțele de ordine, au izbucnit în urmă cu șase luni, ca reacţie la controversatul proiect de lege ce ar fi facilitat extrădările spre China continentală. Manifestanţii contestă politicile Guvernului local pro-Beijing, condus de Carrie Lam.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.