Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatul american a confirmat-o pe Amy Gutmann, propunerea preşedintelui Joe Biden, în postul de ambasador al SUA în Germania

germania sua

Senatul american a confirmat marţi desemnarea lui Amy Gutmann în postul de ambasador al Statelor Unite în Germania, la şase luni după nominalizarea acesteia de către preşedintele Biden, transmit Reuters şi dpa.

În favoarea sa au votat 54 de senatori, iar împotrivă 42, aproape toţi republicanii dând vot negativ, potrivit Agerpres.

Amy Gutmann, în vârstă de 72 de ani, cu origini germano-evreieşti, este preşedinte al Universităţii Pennsylvania din 2004. Ea va prelua postul de ambasador la Berlin într-un context în care Statele Unite şi Germania se confruntă cu ameninţarea unei invazii a Rusiei în Ucraina.

Postul de ambasador la Berlin era liber din iunie 2020, după demisia lui Richard Grenell.

Unii dintre republicanii care au votat împotriva confirmării lui Amz Guttman au participat luni la un dineu cu cancelarul german Olaf Scholz, aflat într-o vizită la Washington.

Unii republicani au obiectat faţă de numirea lui Amy Gutmann invocând faptul că Universitatea Pennsylvania i-a acordat lui Biden un titlu de profesor după cei opt ani în care acesta a deţinut funcţia de vicepreşedinte al Statelor Unite. Ei au acuzat că numirea lui Gutmann este un 'serviciu contra serviciu', acuzaţie respinsă de Casa Albă, potrivit căreia Amy Gutmann, expertă în filosofie politică, este excelent calificată pentru acest post.

Alţi republicani au pus sub semnul întrebării numirea sa din cauza donaţiilor primite de universitate din China. Gutmann a răspuns că sub 1% din contribuţii provin de la donatori din China şi că universitatea nu acceptă fonduri care i-ar putea compromite valorile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.