Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatul ASE a stabilit cuantumul burselor studenţeşti

UNIVERSITATE

Senatul Academiei de Studii Economice a aprobat cuantumul noilor burse studentesti pe primul semestru al anului universitar 2014-2015, cea mai mica bursa fiind cea sociala, de 345 de lei pe luna iar cea mai mare, pentru doctoranzi, de 1.220 lei pe luna.

Potrivit site-ului ASE, Bursa 'Mihail Manoilescu' este de 1.000 de lei, Bursa pentru performante deosebite în activitatea organizatorica - de 800 lei, Bursa pentru performante deosebite în activitatea de cercetare stiintifica - 800 lei, Bursa de performanta - 690 de lei, Bursa de merit - 530, Bursa de studiu - 400, Bursa sociala - 345, iar cea de ajutor social ocazional - 345 de lei.
Bursa pentru studenti straini va reprezenta echivalentul în lei al sumei de 65 euro si Bursa pentru masteranzi straini va reprezenta echivalentul în lei al sumei de 75 euro.
Bursa pentru doctoranzi români, anul I de studiu, va fi de 851 lei, Bursa doctoranzi români, anul II de studiu - 915 lei, iar Bursa doctoranzi români, anul III de studiu - 1.220 lei.
Senatul ASE a aprobat si tarifele pentru plata cu ora. Cadrele didactice titulare ASE, pensionarii ASE, cadrele didactice asociate programelor MBA si cadrele didactice din strainatate vor fi platite cu 40 de lei pe ora, cadrele didactice asociate - cu 23 de lei pe ora si asistentul universitar - cu 19 lei pe ora.
Senatul ASE precizeaza ca pentru activitati didactice la programele de masterat cu taxe de scolarizare speciale si programele postuniversitare si de formare continua, tariful la plata cu ora se stabileste prin bugetele acestor programe, fara a se depasi tarifele maximale, astfel: profesor 107 lei/ora, conferentiar 74 lei/ora, lector 52 lei/ora, asistent 41 lei/ora.
AGERPRES

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.