Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatul mexican a aprobat o lege de amnistiere a infracţiunilor minore, pentru a evita contagierile cu noul coronavirus în închisori

cugetliber.ro
inchisoare

Senatul mexican a aprobat luni o lege de amnistiere vizând eliberarea unor deţinuţi nerecidivişti, condamnaţi pentru infracţiuni minore, cu scopul de a evita contagierile cu noul coronavirus în închisori, relatează marţi AFP.

Această lege, deja aprobată de Camera Deputaţilor, vizează amnistierea deţinuţilor condamnaţi pentru prima dată şi pentru delicte minore, comise fără arme de foc, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Avocatul Poporului CONFIRMĂ: Polițiștii dau AMENZI după cum au chef, în plină stare de urgență

Amnistierea îi exclude pe condamnaţii pentru omucidere, răpire şi trafic de persoane.

Nu a fost dată nicio informaţie despre numărul deţinuţilor care vor beneficia de această lege.

"Este un fapt că închisorile reprezintă un focar de infecţie şi care, în afară de fi o ameninţare pentru deţinuţi, constituie totodată un risc pentru cei din exterior", a precizat pe Twitter Ricardo Monreal, senator al partidului Morena, din care provine şi preşedintele mexican, Andres Manuel Lopez Obrador.

Citește și: Alexandru Rafila anunţă că în toamnă am putea avea primul medicament împotriva COVID-19. A fost testat cu succes în SUA

Autorităţile sanitare mexicane au raportat luni 511 noi cazuri de COVID-19, iar numărul total al infectărilor a crescut la 8.772, faţă de 8.261 înregistrate duminică, şi 712 noi decese, cu 26 mai mult decât în ziua precedentă.

Autorităţile mexicane au prelungit până la 30 mai măsurile de distanţare socială şi prevăd posibilitatea ca în unele regiuni să fie reluată activitatea începând din 18 mai, cu "condiţia ca epidemia să fie ţinută sub control".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.