Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatul răspunde PCAB: Nu există nicio inițiativă legislativă care reglementează regimul dronelor

Inquam Photos / Octav Ganea
Senatul Romaniei

Direcția generală legislativă a Senatului precizează, ca urmare a solicitării Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, că pe agenda Camerei Superioare a Parlamentului nu există nicio inițiativă legislativă care reglementează regimul dronelor, conform Agerpres.

"Biroul permanent a luat act că nu avem în circuitul legislativ nicio propunere legislativă în acest sens. Vom transmite Parchetului acest răspuns (n.r. — al Direcției generale legislative), cu precizarea că orice informație pe care o dorește o găsește pe site. Senatul este o instituție transparentă și putea să vadă și așa. Chiar ne-am mirat și noi. (...) Ne-am dori să nu fie un precedent în care de fiecare dată câte un parchet să ne întrebe ce legi mai avem noi pe ordinea de zi", a afirmat marți social-democratul Claudiu Manda, vicepreședinte al Senatului, după ședința Biroului permanent.

Biroul permanent al Senatului a cerut pe 29 mai Direcției legislative un punct de vedere referitor la solicitarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București privind existența în procesul legislativ a vreunui proiect referitor la regimul dronelor. "În interesul cercetărilor (...), vă rugăm să ne comunicați dacă există pe rolul Senatului, depus spre aprobare, vreun proiect de lege privind regimul dronelor, iar în sens afirmativ vă rugăm să ne comunicați, în copie sau în format electronic, reglementarea inițială", se arată în adresa trimisă conducerii Senatului de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București, semnată de procurorul Claudiu Neagoe.

În urmă cu o săptămână, întrebat în ce cauză este solicitat documentul, vicepreședintele Senatului Claudiu Manda a spus: "Pe noi nu ne-a interesat foarte mult în detaliu care este cauza. Acesta este documentul care a venit la Bp și noi nu am făcut altceva decât să ne pregătim să dăm un răspuns. (...) Nu cunosc de ce solicită această informare, dar suntem pregătiți, ca instituție transparentă a statului, să prezentăm acest punct de vedere".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.