Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatul, somat oficial de CCR în cazul Şova - DOCUMENT

ccr

Curtea Constituţională a stabilit că există un conflict constituţional în cazul votului din Senat pe cererea DNA de încuviinţare a arestării lui Dan Şova. CCR a cerut Senatului să publice rezultatul votului în Monitorul Oficial. După ce a fost publicată şi motivaţia deciziei CCR, Augustin Zegrean îl somează oficial pe Tăriceanu să pună în aplicare hotărârea Curţii. Documentul a fost emis vineri de CCR, iar luni a fost înregistrat la Senat.

Vezi şi: CCR a publicat motivarea deciziei care a complicat cazul Şova - DOCUMENT

Şova a scăpat de arestare pe baza Regulementului Senatului, care însă se contrazice cu Constituţia. Dacă regulamentul cere ca deciziile să fie luate cu majoritatea membrilor Senatului, Constituţia prevede o majoritate a celor prezenţi. Între timp, Regulamentul a fost modificat, pentru a fi pus în acord cu legea fundamentală. Dacă rezultatul votului în cazul Şova va fi publicat în Monitorul Oficial, PNL a anunţat deja că îl va contesta la CCR.

Dan Șova a fost pus sub acuzare de DNA pentru săvârșirea, în calitate de reprezentant legal al SCA 'Șova și Asociații', a trei infracțiuni de complicitate la abuz în serviciu, cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, în legătură cu semnarea unor contracte de asistență juridică cu două complexuri energetice, Turceni și Rovinari. Procurorii au cerut Senatului încuviinţarea reţinerii şi arestării lui Şova.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.