Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senegalul, deţinătoarea trofeului, eliminată de la Cupa Africii pe Naţiuni de Cote d'Ivoire

senegal

Senegalul, deţinătoarea trofeului, eliminată de la Cupa Africii pe Naţiuni de Cote d'Ivoire

Selecţionata de fotbal a Cote d'Ivoire s-a calificat dramatic în sferturile de finală ale Cupei Africii pe Naţiuni, pe care o găzduieşte, după ce a învins formaţia Senegalului, deţinătoarea trofeului, cu scorul de 5-4, la loviturile de departajare, luni seara, la Yamoussoukro, într-un meci din optimi în care scorul a fost egal, 1-1, atât după cele 90 de minute regulamentare, cât şi după prelungiri, potrivit Agerpres.

Cote d'Ivoire, care obţinuse cu şansă biletul pentru optimi, după ce se clasase pe locul al treilea în grupa sa, a fost condusă din minutul 4, când ''Leii din Teranga'' au deschis scorul prin Habib Diallo, dar Franck Kessie a egalat pe final (86), din penalty.

Kessie a fost cel care a transformat penalty-ul decisiv, iar senegalezul Moussa Niakhaté a ratat de la punctul cu var. Pentru ivorieni au mai transformat Nicolas Pepe, Kouame, Haller şi Aurier, în timp ce de la senegalezi au înscris Koulibaly, Ismaila Sarr, Bamba Dieng şi Mane.

Ivorienii, conduşi de pe margine de interimarul Emerse Fae, după demiterea lui Jean-Louis Gasset în urma evoluţiilor din faza grupelor, vor întâlni în sferturi învingătoarea dintre Mali şi Burkina Faso, meci programat marţi.

Pe Stade ''Charles Konan Banny'', în faţa a 19.948 spectatori, au evoluat echipele:

Senegal: E. Mendy - A. Diallo (B. Dieng, 118), Jakobs, Koulibaly (căpitan), Niakhaté - Lamine Camara (I. Gueye, 87), P. Sarr (I. Ndiaye, 96), I. Sarr - K. Diatta, H. Diallo (N. Jackson 67), Mané. Selecţioner: Aliou Cissé.

Cote d'Ivoire: Y. Fofana - Aurier (căpitan), Konan, Kossounou (Singo, 116), Ndicka - Seko Fofana (Kouamé, 79), Gradel (Adingra, 64), I. Sangaré (Kessié, 73), Seri - O. Diakité (Pepe, 65), Krasso (Haller, 72). Selecţioner: Emerse Faé.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.