Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sentimentul în mediul de afaceri german s-a îmbunătățit în septembrie, în ciuda numărului crescut de cazuri de COVID-19

www.bugetul.ro
firme, afaceri

Sentimentul în mediul de afaceri german s-a îmbunătățit, indicele institutului ifo urcând în septembrie la 93,4 puncte, după 92,5 puncte în august.

Un comunicat al ifo remis MEDIAFAX prrecizează că managerii au evaluat încă o dată situația actuală ca fiind mai bună decât în ​​luna precedentă. De asemenea, ei se așteaptă ca afacerile să își revină în continuare. Economia germană se stabilizează în ciuda numărului crescut de infecții cu coronavirus.

Citește și: Rareș Bogdan prevestește o victorie istorică! Va fi dezastru pentru PSD! ‘Pentru prima dată, vom elibera România de sub jugul roșu’

În industria prelucrătoare, indicele a înregistrat o creștere semnificativă și mult mai puține companii și-au evaluat situația actuală ca fiind dificilă. În același timp, mai multe companii industriale se așteaptă ca situația să se îmbunătățească în viitorul apropiat, în special în industria electrică și electronică.

În schimb, în ​​sectorul serviciilor indicele a scăzut după ce a crescut de patru ori la rând. Acest lucru se datorează așteptărilor mai puțin optimiste. Companiile au considerat însă că situația lor actuală este marginal mai bună.

Citește și: Orașul penalilor (II). Canidatul PNL-USR a turnat la Securitate, iar cel al PSD a făcut pușcărie pe vremea lui Ceaușescu

În comerț, climatul de afaceri s-a îmbunătățit semnificativ. Companiile au fost mult mai mulțumite de situația actuală a afacerii și mulți presupun că se va îmbunătăți în continuare în următoarele câteva luni.

În construcții, indicele a crescut din nou. Indicatorul situației actuale a urcat la cea mai mare valoare din martie anul curent. Perspectivele rămân pesimiste, dar într-o ușoară îmbunătățire.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.