Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Separatiștii pro ruși din Donețk execută ordinele lui Putin: Accesul populației la Facebook și Instagram a fost blocat

constitutionnet.org
Donetk Lugansk

Republica Populară Donețk (RPD), autoproclamată de separatiștii pro-ruși în estul Ucrainei, a anunțat miercuri că a blocat accesul la Facebook și Instagram, aliniindu-se astfel la politica Rusiei privind rețelele de socializare cu sediul în SUA, potrivit Reuters. Moscova a recunoscut Republica Populară Donețk și Republica Populară Luhansk ca fiind independente la 21 februarie și a trimis trupe în Ucraina trei zile mai târziu, invocând necesitatea de a proteja vorbitorii de limbă rusă, scrie Mediafax.

Citește și: Ucraina a blocat tranzitul gazelor rusești către Europa Occidentală

„Accesul la resursele de informații ale companiei americane Meta, care permite apeluri la violență împotriva utilizatorilor vorbitori de limbă rusă pe rețelele sale sociale, a fost deja blocat. Având în vedere acest lucru, accesul la rețelele de socializare Facebook și Instagram este blocat pe teritoriul republicii", a declarat ministerul comunicațiilor din RPD într-un comunicat.

Rusia a interzis Facebook și Instagram în martie, după ce un tribunal a găsit Meta vinovată de „activitate extremistă". Moscova a interzis accesul la Facebook și pentru că platforma a restricționat accesul instituțiilor media rusești.

Autoritatea de reglementare a statului în domeniul comunicațiilor a blocat accesul la Instagram în martie, după ce Meta a declarat că va permite utilizatorilor de social media din Ucraina să posteze mesaje precum „Moarte invadatorilor ruși".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.